Новини



Вдруге за два дні: на Закарпатті знову силовий прорив кордону з Угорщиною


18 чоловіків перерізали загороджувальний паркан і втекли в Угорщину. До кордону вони приїхали на мікроавтобусі, який просто покинули.

Про це повідомив журналіст Віталій Глагола у своєму Telegram-каналі. За його словами, 11 червня під час моніторингу кордону оператор безпілотного літального апарата прикордонної служби помітив мікроавтобус на польовій дорозі неподалік від лінії розмежування.

Прикордонники прибули на місце для перевірки і знайшли порожній, відчинений білий "Volkswagen" з номерами АО4655АІ. Під час обстеження території були знайдені сліди, що вели до кордону з Угорщиною, а також проріз у загороджувальному паркані та сліди на контрольно-слідовій смузі.

Поліція вилучила автомобіль і відправила його на штрафмайданчик у Берегові. Цей мікроавтобус VW нещодавно був помічений у Береговому та селі Геча за допомогою камер спостереження. Попередньо встановлено, що 18 людей з мікроавтобуса незаконно перетнули кордон.

Речниця Мукачівського прикордонного загону Леся Федорова розповіла, що у середу, 12 червня, у прикордонній ділянці Закарпатської області біля пошкодженої огорожі виявили сліди людей, які могли незаконно потрапити до Угорщини.

"Прикордонний наряд поблизу кордону з Угорщиною на польовій дорозі виявив транспортний засіб без водія. Це був мікроавтобус Volkswagen. Під час подальшого огляду місцевості виявлено пошкодження загороджувального паркану та сліди осіб. Перевіряється інформація, зокрема, щодо кількості порушників, які могли незаконно перетнути кордон", – зазначила Федорова.

Вона додала, що українські прикордонники сповістили про подію угорських колег. Втім, ті наразі не підтвердили факт незаконного перетину кордону.

Як повідомляв ЗУНР, 9 червня вантажівка з «військовими» номерами прорвала кордон на Закарпатті, угорські правоохоронці повідомили про виявлення транспотного засобу та затримання 32 громадян України. 


Щоб першим дізнаватися новини із Західної України, Польщі та світу, приєднуйтесь до Телеграм-каналу ЗУНР


Поширити:

Опитування

Коли Ви святкуватимете Різдво Христове?