Новини



Енергетичні об'єкти регіону знову опинилися під ударом


Вранці 8 травня російські окупанти масовано атакували об’єкти енергетичної інфраструктури Західної України.

На Львівщині окупанти крилатими ракетами поцілили в обʼєкт генерації електроенергії у Червоноградському районі, повідомив начальник ОВА Максим Козицький. Вочевидь, йшлося про Добротвірську ТЕС.

«Є два осередки загоряння. На місці працюють вогнеборці. Залучили спецтехніку. Загрози для людей, які живуть поблизу, немає», – повідомив Максим Козицький.

При цьому мапа ударів, яку опублікували київські пропагандисти, свідчить, що основного удару було завдано по об'єктах у районі Стрия, зокрема, по інфраструктурі газотранспортної системи (ГТС).

В Івано-Франківській області окупанти також вдарили по об’єкту енергетичної інфраструктури, повідомила голова ОВА Світлана Онищук. Внаслідок атаки спалахнула пожежа, але постраждалих немає.

«Ворог завдав ракетних ударів і по Прикарпаттю. Ціллю був об’єкт енергетичної інфраструктури. Унаслідок цього виникла пожежа. На місці події працювали відповідні служби, вогонь вдалось оперативно ліквідувати. На щастя, обійшлося без постраждалих. Стан пошкоджень об’єкта уточнюється», – повідомила Світлана Онищук.

Місцеві джерела повідомляють, що під удар в черговий раз потрапила Бурштинська ТЕС, яка належить холдингу ДТЕК донецького олігарха Рината Ахметова.


Щоб першим дізнаватися новини із Західної України, Польщі та світу, приєднуйтесь до Телеграм-каналу ЗУНР


Поширити:

Опитування

Коли Ви святкуватимете Різдво Христове?