Новини



Всі енергоблоки Бурштинської ТЕС зруйновано


Після масштабної російської атаки "шахедами" та ракетами 22 березня виведені з ладу всі блоки Бурштинської ТЕС.

За словами міського голови Василя Андрієшина, у минулому році у Бурштинську ТЕС влучили 17 ракет, однак таких руйнувань і збитків, які були завдані через атаку 22 березня, ТЕС ще не зазнавала. Для відновлення станції потрібно щонайменше 4 мільярди гривень.

«Збитки завдані на мільярди гривень. Навіть ДТЕК не впорається самостійно з цим. Станція ще не вийшла на відповідний режим після попередніх обстрілів. Ми зустрічались з директором – щоб вийти до попереднього стану, потрібно 4-5 мільярдів. Коштів потрібно надзвичайно багато», – розповів Андрієшин в ефірі програми «Позиція Галичини».

«У нас постраждали всі блоки на Бурштинській ТЕС і всі – на Ладижинській ТЕС. Енергоблоки в різному ступені руйнації: від повної до понад 50%», – підтвердив у коментарі виданню "Економічна правда" виконавчий директор ДТЕК Дмитро Сахарук, відзначивши, що на відновлення станцій можуть піти місяці, а то й роки.

Наслідком руйнації Бурштинської ТЕС стали відключення тепла та гарячої води у Бурштині, в місті оголосили надзвичайну ситуацію місцевого рівня та розгорнули пункти обігріву. Лише 27 березня теплопостачання у комунальних закладах та житлових будинках Бурштина відновили.

Бурштинська ТЕС, яка входить до холдингу ДТЕК донецького олігарха Рината Ахметова, – одна із найпотужніших електростанцій в Україні. Вона забезпечувала світлом 3 мільйони користувачів із Закарпатської та частково Івано-Франківської та Львівської областей, проте левову частку виробленої на станції електроенергії експортували до країн ЄС.


Щоб першим дізнаватися новини із Західної України, Польщі та світу, приєднуйтесь до Телеграм-каналу ЗУНР


Поширити:

Опитування

Коли Ви святкуватимете Різдво Христове?