Новини



Міністр внутрішніх справ Польщі пообіцяв продовжити захист для українців без чинних паспортів


Шеф Міністерства внутрішніх справ Польщі Марчін Кєрвінський заявив, що його країна продовжить захист для громадян України, які не мають чинних паспортів.


За словами Марчіна Кєрвінського, Польща не депортуватиме українців, які не матимуть чинних паспортів, їм продовжать тимчасовий захист.

«Ми знайдемо спосіб, щоб розв'язати цю проблему. Нам треба діяти мудро і раціонально. Всі речі, які стосуються українців у Польщі прописані в законах. Ми продовжимо захист для українських біженців, який поки діє лише до 30 червня. Ті, хто не матимуть чинних паспортів, будуть підлягати тимчасовому захисту. Польща буде охороняти їх права і нікому не передасть їх приватних даних, в тому числі Україні», – сказав Марцін Кєрвінський, який також відповідає за міграційну політику та легалізацію іноземців.

Зазначимо, що напередодні міністр оборони Польщі Владислав Косіняк-Камиш заявив, що Польща готова допомоги Україні повернути військовозобов’язаних чоловіків, які перебувають у Польщі нелегально. За словами міністра оборони, поляки нібито обурюються через те, що українські чоловіки у Польщі бавляться в місцевих ресторанах.

Як повідомляв ЗУНР, від 23 квітня українські чоловіки мобілізаційного віку за кордоном (їх майже мільйон) не зможуть більше отримати нові паспорти та консульські послуги загалом.


Щоб першим дізнаватися новини із Західної України, Польщі та світу, приєднуйтесь до Телеграм-каналу ЗУНР


Поширити:

Опитування

Коли Ви святкуватимете Різдво Христове?