Новини



Польська версія додатку ДІЯ збільшила свій функціонал – додали ще два документи


Українці переселенці в Польщі зможуть тепер додати цифрове водійське посвідчення та техпаспорт до застосунку mObywatel через Дію.

Україна та Польща домовилися про обмін цифровими документами у державних застосунках, внаслідок чого українські документи з Дії можна буде бачити також у польському mObywatel.

Про це заявив міністр цифрової інформації України Михайло Федоров після зустрічі з польським колегою Янушем Цешиньскім, повідомляє українська «Дія».

– Вперше в історії шеринґ цифрових документів відбудеться між двома державами — новий крок у цифрових взаєминах України та Польщі. Вдячні Державному секретарю з цифровізації Польщі Янушу Цешинському й уряду Польщі, що робите все для комфортного перебування наших громадян у вашій країні, – йдеться в офіційному повідомленні.

Перенести, здублювати українські техпаспорт та водійське посвідчення до польського офіційного застосунку mObywatel можна буде напряму з Дії у кілька притисків.

– Водійське та техпаспорт у Дії будуть відображатися в польському mObywatel. Це перший приклад у світі, коли дві країни проводять обмін цифровими документами в застосунках, – заявив Михайло Федоров.

Очільник українського Мінцифри зазначив, що багато переселенців в Польщі вже користуються цифровою посвідкою Diia.pl у застосунку mObywatel, а наприкінці липня Diia.pl здобула офіційний статус цифрової посвідки на проживання. 

Завдяки цьому статусу українці в Польщі можуть використовувати документи в застосунку під час перетину кордону з іншими країнами Евроунії

Ці електронні документи прийматимуть на рівні з паперовими.

Запуск послуги очікується до кінця цього року.

За словами Михайла Федорова, попереду «ще більше спільних проєктів».

Можна так припустити, що внаслідок цих проєктів просто de facto буде відновлено Річ Посполиту – приблизно, десь в границях Гадяцького договору.

Щоправда, наразі без теренів Білорусі і за умовної присутності Литви – натомість з виходом до Чорного моря в гирлі Дністра та загалом на Одещині.


Щоб першим дізнаватися новини із Західної України, Польщі та світу, приєднуйтесь до Телеграм-каналу ЗУНР


Поширити:

Опитування

Коли Ви святкуватимете Різдво Христове?