Новини



На Буковині розписали храм УПЦ МП літерами Z


Храм Різдва Пресвятої Богородиці в селі Чорногузи Вижницького району розмалювали в ніч з 25 на 26 березня.


Про це повідомили в Чернівецько-Буковинській єпархії УПЦ МП. Зловмисники намалювали на дверях та стіні знаки Z, якими ЗС РФ маркують свою військову техніку. У Чернівецько-Буковинській єпархії УПЦ МП акт вандалізму пов’язують з конфліктом, що стався кілька днів тому у сусідньому селі.

Тоді місцевий священик від УПЦ МП відмовився відкрити двері церкви в селі Виженка під час похорону військовослужбовця. Священослужителям ПЦУ довелося похоронну службу проводити на вулиці під храмом.

«Митрофорний протоієрей Антоній Федоращак є настоятелем двох парафій: парафії на честь святителя Николая села Виженка та парафії на честь Різдва Пресвятої Богородиці села Чорногузи Вижницького благочиння УПЦ МП. В селі Виженка відбулися збори територіальної громади за перехід до ПЦУ, хоча релігійна громада залишилася вірною УПЦ. Подібна ситуація зараз назріває у селі Чорногузи, де цієї ночі вандали осквернили храм», – повідомили в Чернівецько-Буковинській єпархії УПЦ МП.

В поліції Буковини повідомили, що за фактом осквернення храму в Чорногузах відкрили кримінальне провадження і проводять розслідування.

«Відомості внесені в ЄРДР за ч. 1 ст. 296 КК України, це хуліганство. Зараз проводиться досудове розслідування, правоохоронці опитують місцевих людей в селі і з’ясовують, хто міг бути причетний до розмальовування храму», – додала речниця поліції Буковини Кароліна Маришева.

Як повідомляв ЗУНР, на Кременеччині монастир УПЦ МП знищив зоологічний заказник.


Щоб першим дізнаватися новини із Західної України, Польщі та світу, приєднуйтесь до Телеграм-каналу ЗУНР


Поширити:

Опитування

Коли Ви святкуватимете Різдво Христове?