Новини



На Рівненщині суд покарав священика за п’яну їзду на BMW X5


Дубенський міськрайонний суд Рівненщини визнав винним у п’яній їзді настоятеля парафії УПЦ МП Анатолія Богданова, якого правоохоронці затримали нетверезим за кермом BMW X5.


Як вказано у постанові суду, винесеній наприкінці січня 2024 року, настоятель Свято-Ольгіївської парафії УПЦ МП, що у селі біля Дубного, Анатолій Богданов, 21 грудня 2023 року їхав за кермом BMW X5. У місті Дубно Богданова зупинила поліція та виявила у нього ознаки алкогольного сп’яніння, водій пройшов перевірку на алкотестері, яка показала 0,89 проміле алкоголю (при нормі 0,2).

Щодо Анатолія Богданова склали протокол про керування авто у нетверезому стані. На засідання суду священик не прийшов, але його адвокат подав заяву, у якій зазначив, що клієнт не оскаржує протокол. Справу розглянув суд, який дослідив усі матеріали та визнав священика винним у п’яній їзді, призначивши 17 тисяч гривень штрафу з забороною керувати транспортними засобами протягом року. 

Додамо, що в листопаді 2023 року на Львівщині священика УГКЦ Юрія Сенчука усунули від служіння через п’яну їзду. Священик спробував відкупитись від патрульних та постійно підвищував суму хабара «на службу Божу», за що суд призначив йому 17 тисяч гривень штрафу.


Щоб першим дізнаватися новини із Західної України, Польщі та світу, приєднуйтесь до Телеграм-каналу ЗУНР


Поширити:

Опитування

Коли Ви святкуватимете Різдво Христове?