Новини



У Тернополі видавали фальшиві військові квитки для ухилянтів


Прибічник так званого «народовладдя» створив у Тернополі альтернативний «орган місцевого самоврядування». Фігурант видавав своїм однодумцям військові квитки від імені фейкової організації.


Зовні підробки були схожі на військово-облікові документи встановленого зразка і їх використовували для ухилення від мобілізації. Підробки було важко відрізнити від оригіналу.

Більше того, керівник цієї псевдоструктури прийшов на прийом до начальника Головного управління поліції у Тернопільській області, натомість його начальник Сергій Зюбаненко подзвонив у СБУ, і порушника затримали.

"Нещодавно до мене на особистий прийом громадян прийшов один "поважний пан". Спілкуючись з ним, мене насторожила його риторика. У розмові звучали фрази на кшталт: "Я не признаю законів України" і т.д. Про "цікавого" співрозмовника я повідомив колегам з СБУ. І, як виявилося, недаремно. Під час перевірки оперативники служби безпеки встановили, що даний громадянин причетний до створення у Тернополі фейкової організації, яка допомагала військовозобов’язаним чоловікам уникати мобілізації.

Фігурант називав себе прибічником так званого "народовладдя" та видавав своїм однодумцям військові квитки від імені фейкової організації. Зовні підробки були схожі на військово-облікові документи встановленого зразка і їх використовували для ухилення від мобілізації. Викриття та припинення протиправної діяльності здійснювали оперативники СБУ спільно зі слідчими Національної поліції за процесуального керівництва Тернопільської окружної прокуратури", - відзначив Сергій Зюбаненко.

Правоохоронці провели санкціоновані обшуки та вилучили печатки, посвідчення, військові квитки та інші документи, пов’язані з діяльністю незаконно створеної організації. За цим фактом розпочато кримінальне провадження за ч. 2 ст. 353 (самовільне присвоєння владних повноважень або звання службової особи) та ч. 3 ст. 358 (підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів) Кримінального кодексу України. Триває досудове розслідування.


Щоб першим дізнаватися новини із Західної України, Польщі та світу, приєднуйтесь до Телеграм-каналу ЗУНР


Поширити:

Опитування

Коли Ви святкуватимете Різдво Христове?