Новини



У Тернополі працівник ТЦК брав хабарі будівельними матеріалами


Посадовець обласного військкомату вимагав хабарі від ухилянтів за анулювання повісток та вилучення їхніх прізвищ з бази даних.

Працівник Тернопільського обласного територіального центру комплектування (ТЦК) брав хабар від військовозобов’язаних чоловіків будівельними матеріалами. Офіцер вимагав купувати необхідні йому товари, а взамін обіцяв анулювання повісток та вилучення з бази даних. В поліції Тернопільщини підтвердили інформацію про затримання військового. В обласному ТЦК зазначили, що засуджують такий вчинок свого працівника і будуть сприяти розслідуванню.

Військовослужбовця Тернопільського обласного військкомату затримали в Тернополі. Виявили хабарника та провели спецоперацію працівники військової контррозвідки та тернопільської поліції. Правоохоронці встановили, що офіцер вимагав від військовозобов’язаних чоловіків хабарі за анулювання повісток та вилучення їхніх прізвищ з бази даних. Однак працівник військкомату брав не гроші, а просив закупляти для нього необхідні будівельні товари. Пізніше чоловіки лише передавали йому накладі та чеки на матеріали.

Серед куплених товарів для офіцера ТЦК були двері, вікна, різні меблі. Загалом з одного клієнта він товарами брав від 24 до 40 тис. грн. Затримали військовослужбовця під час передачі йому чергової накладної на товари.

В Тернопільському обласному ТЦК СП прокоментували затримання їхнього працівника і зазначили, що сприятимуть розслідуванню.

«Оновлене керівництво ТЦК СП здійснює рішучі заходи щодо очищення структури військової установи від службових осіб які своїми діями дискредитують службу в ЗСУ. Підтверджуємо, що 17 березня був затриманий за правопорушення корупційної спрямованості військовослужбовець. Тривають першочергові слідчі дії. Керівництво та особовий склад ТЦК СП засуджує вчинок працівника і сприятиме проведенню слідства», – повідомили в Тернопільському обласному ТЦК СП 19 березня.

В військкоматі також зазначили, що з метою запобігання таких випадків, просять громадян одразу повідомляти про вимагання хабарів з боку військових ТЦК і звертатися в поліцію.


Щоб першим дізнаватися новини із Західної України, Польщі та світу, приєднуйтесь до Телеграм-каналу ЗУНР


Поширити:

Опитування

Коли Ви святкуватимете Різдво Христове?