Новини



Переможницею конкурсу «Міс Японія» стала уродженка Тернополя


Громадянка Японії, етнічна українка Кароліна Шийно стала переможницею конкурсу "Міс Японія 2024". Це сколихнуло країну і викликало активні суперечки серед населення з приводу походження переможниці.

Конкурс краси "Міс Японія 2024" відбувся 23 січня у Токіо. Переможницею в цьому конкурсі стала Кароліна Шийно. Дівчина народилася в Тернополі, але коли їй було 5 років, її мати вдруге вийшла заміж за японця та переїхала в Японію. Нині Кароліна живе Нагої, префектура Айті, японське громадянство отримала у 2022 році. Після цього дівчина одразу подала заявку на конкурс "Міс Японія".

На офіційному сайті конкуру краси розміщено портфоліо моделі. Їй 26 років, має зріст 172 сантиметри. Серед хобі дівчини – прогулянки, йога та альпінізм.

У своєму портфоліо Кароліна прямо зазначила, що вона натуралізована японка з українським корінням. "Хоча ззовні я виглядаю як іноземка, та я справжня японка, бо виросла у Японії з п’яти років. Через цю прогалину боролася з власною ідентичністю, але знайшла роботу моделі та змогла прийняти свою індивідуальність. Я беру участь у волонтерській діяльності та підтримую у соцмережах тих, хто має різні проблеми в сучасному різноманітному суспільстві. Завдяки своїй діяльності на конкурсі “Міс Японія” я хочу допомогти ще більшій кількості людей", – додала дівчина.

Відомо, що її мати Світлана Шийно проживає в Японії зі своїм другим чоловіком. Нещодавно до родини переїхала і бабуся Кароліни, яка до того жила у Тернополі.

Після того, як дівчина виграла конкурс, зі сцени вона розповіла, що їй часто доводилося стикатися з бар’єрами, які заважали їй сприймати себе як японку. "Я сповнена вдячності за те, що на цьому конкурсі мене визнали японкою", – наголосила Кароліна Шийно у своїй промові японською мовою.

Однак після змагання в японському суспільстві виникла дискусія. Люди в соціальних мережах порушити питання щодо перемоги Шийно. Дехто запитував, як людина без японського походження взагалі може називатися "Міс Японія". Також чимало японців вважає, що рішення суддів про перемогу українки пов’язано з геополітичною ситуацією, саме тому західній красі надали перевагу перед азійською.

Однак організаторка гран-прі конкурсу "Міс Японія" Ай-Вада заявила, що судді абсолютно впевнено обрали дівчину переможницею, і це дало можливість переосмислити, що таке японська краса. "Після сьогоднішнього результату я переконалася в одному... Японська краса існує не в зовнішності, не в крові, але вона міцно живе в нашому серці", – додала вона.

Кароліна Шиїно стала 56-тою володаркою гран-прі конкурсу "Міс Японія" – найстарішого конкурсу краси в цій країні. Причому не вперше японський конкурс краси виграє не японка. У 2015 році переможницею конкурсу "Міс Всесвіт Японія" стала Аріана Міямото, мати якої була японкою, а батько – афроамериканцем.


Щоб першим дізнаватися новини із Західної України, Польщі та світу, приєднуйтесь до Телеграм-каналу ЗУНР


Поширити:

Опитування

Коли Ви святкуватимете Різдво Христове?