Новини



Польська армія тотально нарощує свою міць


Польща закупить у армії США вживані танки Abrams: 116 штук. Також прилетів вже перший Hercules з п'яти замовлених.

Віце-прем'єр-міністр Маріуш Блащак нагадав, що навесні він підписав контракт на закупівлю 250 нових машин Abrams, але їх виробництво займе багато часу. Тому – як підкреслив очільник Міноборони – почалися перемовини з американською стороною про передачу вживаної техніки, повідомляє Польскє Радіо.

Зрештою, було домовлено продати Польщі 116 танків Abrams. Техніка буде трохи старшою за танки, замовлені в квітні цього року, і надійде зі складів армії США.

Перші поставки вживаних Abrams повинні початися на початку 2023 року. Вживані танки будуть модернізовані польською промисловістю протягом кількох років.

У квітні цього року Польща підписала угоду про придбання 250 танків Abrams SEPv3.

Контракт коштує приблизно 23 мільярди злотих і також передбачає матеріально-технічне забезпечення та навчання, а також значну кількість танкових боєприпасів.

Наразі польські військові готуються до запуску центру підготовки майбутніх екіпажів Abrams. Водночас у США триває підготовка інструкторів, які потім передаватимуть свої знання іншим солдатам у Польщі.

Так само віце-прем’єр-міністр, міністр оборони Маріуш Блащак заявив, що перший із п’яти замовлених у США літаків Hercules вже дістався Польщі. Як наголосив він, це значно розширить можливості перевезення вояків Войська Польського.

Про підписання контракту на придбання п'яти літаків Hercules C-130H із надлишків Збройних сил США Польща була повідомлена у квітні.

Hercules – це транспортні літаки, які зазвичай використовуються в країнах Північноатлантичного альянсу, і Польща замовила п’ять таких літаків, новіші за ті, які вже використовуються польською армією.

– Йдеться про можливість перевезення вояків Війська Польського та вояків союзних сил. Безумовно, п'ять Геркулесів значно розширять ці можливості, — сказав глава Міноборони Польщі.

Ось така вона добросусідська політика: мільярди на Геркулеси та Абрамси є, а коштів підтримати безкоштовний проїзд громадським траспортом та залізницею для українських біженців — вже ні. 


Щоб першим дізнаватися новини із Західної України, Польщі та світу, приєднуйтесь до Телеграм-каналу ЗУНР


Поширити:

Опитування

Коли Ви святкуватимете Різдво Христове?