Новини



В державне управління передано два підприємства на Прикарпатті, які належать росіянам


Суд передав до управління Агентства з розшуку та менеджменту активів два підприємства в Івано-Франківській області, які належать росіянам.

З ініціативи Державного бюро розслідувань (ДБР) суд передав до управління Агентства з розшуку та менеджменту активів (АРМА) два підприємства в Івано-Франківській області, які належать росіянам. Суд уже заарештував частки у статутних капіталах цих підприємств вартістю близько 70 млн. грн. Про це 5 грядня повідомила пресслужба ДБР.

Зокрема, до управління держави передано завод карбамідних смол загальною площею понад 18 000 кв.м., та виробничо-складський комплекс поліетиленових та полівінілхлоридних труб.

За даними ЗМІ, мова йде, зокрема, про завод карбамідних смол "КарпатСмоли" у місті Калуш. Це підприємство входить до орбіти впливу російського мільярдера Андрія Раппопорта. Підприємство є одним із найбільших виробників карбамідоформальдегідних смол – речовини, необхідної для меблевої промисловості.

«Слідство встановило, що їх фактичними власниками є громадяни Росії. Вони намагалися приховати це аби уникнути конфіскації майна у дохід держави. Росіяни створили офшорну компанію, через яку контролювали виробничу діяльність підприємств», – йдеться у повідомленні ДБР.

Слідство також встановило, що обидва підприємства ухилялись від сплати податків. За цим фактом триває розслідування ч. 2 ст. 212 ККУ (ухилення від сплати податків). У ДБР припускають, що сума таких збитків державі може становити десятки мільйонів гривень.

Як писав ЗУНР, Печерський районний суд Києва наклав арешт на контрольні пакети акцій підприємств критичної енергетичної інфраструктури «Рівнеобленерго» та «Чернівціобленерго». Вони входять у групу VS Energy, яку за даними ЗМІ та слідства контролюють громадяни РФ Алєксандр Бабаков, Євгеній Гінер та Михаїл Воєводін.


Щоб першим дізнаватися новини із Західної України, Польщі та світу, приєднуйтесь до Телеграм-каналу ЗУНР


Поширити:

Опитування

Коли Ви святкуватимете Різдво Христове?