Новини



На Буковині заборонили новорічну ілюмінацію


У Чернівецькій області заборонили використовувати новорічну ілюмінацію у парках, скверах, на будинках, деревах, кущах та інших спорудах і об'єктах.

Чиновники Чернівецької ОВА продовжують видавати контраверсійні рішення. Так, вони заборонили використання усіх видів зовнішнього освітлення під час комендантської години, за винятком вулично-дорожньої мережі та об’єктів критичної інфраструктури.

Рішення про це ухвалили на засіданні Ради оборони області, повідомила 2 грудня Чернівецька ОВА. Обмеження на території області діятимуть з 10 грудня по 25 січня 2023 року.

Насправді головне у рішенні – заборона використовувати новорічну ілюмінацію на будинках, в парках, скверах, деревах, кущах, інших спорудах, незалежно від організаційно-правової форми. Єдиний виняток – ілюмінація, яка працює від джерел альтернативного електропостачання, повідомляють чиновники.

Чи будуть інспектори порівнювати потужність генератора і працюючої ілюмінації, частина якої може бути підключена до звичайної електромережі, невідомо – але потенційно така можливість є. як і оштрафувати власників бізнесу чи взагалі його закрити.

Чиновники ОВА також нагадали, що в краї вже діє заборона на освітлення зовнішньої реклами, розміщеної на фасадах будинків та споруд, спеціальних конструкціях, після завершення робочого часу суб’єктів господарювання – незалежно від організаційно-правової форми. Тобто, хоча комендантська година в області нині починається опівночі і завершується о п’ятій ранку, обмеження для власників і розпорядників об’єктів реально жорсткіші.

Як писав ЗУНР, Чернівці відмовились від встановлення новорічної ялинки з метою економії електроенергії.


Щоб першим дізнаватися новини із Західної України, Польщі та світу, приєднуйтесь до Телеграм-каналу ЗУНР


Поширити:

Опитування

Коли Ви святкуватимете Різдво Христове?