Новини



Чернівці відмовились від встановлення новорічної ялинки з метою економії електроенергії


Цьогоріч святкової новорічної ялинки на площі Соборній у Чернівцях не буде, хоча в минулому році чернівецька ялинка зайняла друге місце серед найгарніших в усій Україні.

«Встановлення штучної 10-метрової ялинки з 3D-гірляндами є недоречним під час війни, в той час, як ми економимо електроенергію», — зазначила у коментарі журналістам керівник управління культури Чернівецької міської ради Юлія Сафтенко.

За її словами, управління культури запропонувало оргкомітету з підготовки новорічно-різдвяних свят не встановлювати новорічну ялинку, своєю чергою оргкомітет підтримав цю пропозицію.

Зазначимо, мерія Чернівців придбала штучну новорічну ялинку для міста у грудні 2021 року, заплативши за неї 800 тис. гривень. Тоді повідомлялося, що висота штучного дерева має бути 18 метрів. Купили ялинку у компанії «Епіцентр К». Вона була прикрашена 3D-гірлянлами та іграшками у вигляді сніжинок та зірок у золотистих, сріблястих та білих кольорах.

У січні 2022 року новорічна ялинка Чернівців зайняла друге місце за результатами голосування на сайті проекту ЛУН-Аерообліт-2022, розробники якого відзняли з дронів 30 новорічних ялинок у різних містах України.


Щоб першим дізнаватися новини із Західної України, Польщі та світу, приєднуйтесь до Телеграм-каналу ЗУНР


Поширити:

Опитування

Коли Ви святкуватимете Різдво Христове?