Новини



Чиновниця з Буковини врятувала понад 50 чоловіків від мобілізації


Чиновниця Чернівецької ОВА вносила відомості до системи «Шлях» про дозвіл на виїзд військовозобов’язаним чоловікам призовного віку. Понад 50 чоловіків виїхали за межі України під приводом ввезення гуманітарної допомоги.

Чиновниця Чернівецької ОВА вносила відомості до системи "Шлях" про дозвіл на виїзд військовозобов’язаним чоловікам призовного віку. За даними слідства, було встановлено понад 50 фактів виїзду чоловіків за межі України під приводом ввезення гуманітарної допомоги.

Їй повідомили про підозру за фактами незаконного переправлення осіб через державний кордон України, а також несанкціонованих дій з інформацією, яка оброблюється в автоматизованих системах (ч. 2 ст. 332, ч. 3 ст. 362 КК України). За це чиновниці загрожує позбавлення волі на строк до п'яти років.

З метою вилучення необхідних документів та іншої інформації тривають санкціоновані обшуки на території Чернівецької області. Досудове розслідування здійснюється Головним слідчим управлінням Нацполіції України за оперативного супроводу ДСР Нацполіції України.

Посаду чиновниці у прокуратурі наразі не називають, проте у департаменті стратегічних розслідувань Нацполіції уточнили, що йдеться про 37-річну керівницю одного з підрозділів Чернівецької ОВА. Жінку вже відсторонили від посади.

Як писав ЗУНР, міський голова Чернівців Траян Попович у 1941 році врятував від депортації приблизно 30 тисяч євреїв, за що включений до списку Праведників Світу.


Щоб першим дізнаватися новини із Західної України, Польщі та світу, приєднуйтесь до Телеграм-каналу ЗУНР


Поширити:

Опитування

Коли Ви святкуватимете Різдво Христове?