Новини



Президентка Угорщини відвідала Закарпаття


Після візиту до Києва, де президентка Угорщини зустрілась із президентом України Володимиром Зеленським, Каталін Новак 27 листопада прибула на Закарпаття.

"Першу неділю Адвенту (передріздв'яного періоду у католиків - прим. ЗУНР) президент республіки провела на Закарпатті, де запалила першу свічку Адвенту, а також відвідала церковну службу", – повідомили в дирекції комунікації офісу президента Угорщини. На своїй сторінці у Facebook Каталін Новак відзначила, що “вона поїхала до Києва, аби сьогодні бути тут, на Закарпатті”.

Каталін Новак у місті Берегово побувала у церкві, взяла участь у відкритті школи в селі Чепа, запалила першу свічку на віночку у рамках “Спільного Адвенту” на центральній площі Берегова та поспілкувалася з місцевими мешканцями.

Крім того, вона зустрілась із головою Закарпатської ОВА Віктором Микитою. На зустрічі йшлося про гуманітарні проєкти, які реалізовуються разом з Угорщиною на Закарпатті, Київщині та інших регіонах України. “Усі ми знаємо пані Президентку як людину та високопосадовицю, котра всебічно підтримує Україну й засуджує збройну агресію терористичного утворення РФ щодо нашої країни” – зазначив Віктор Микита.

За його словами, Каталін Новак розповіли про безпекову ситуацію в регіоні, співпрацю з українськими угорцями та героїзм тих представників громади, які у складі ЗСУ захищають незалежність країни на фронті. Оскільки на зустрічі була присутня голова підкомітету з питань вищої освіти Комітету Верховної Ради України з питань освіти, науки та інновацій, народна депутатка Юлія Гришина, то, ймовірно обговорювались освітні питання угорської меншини.

Як писав ЗУНР, прем’єр-міністр Угорщини Віктор Орбан спровокував скандал появою на футбольному матчі в шарфі, на якому в складі Угорщини будо зображено частини України, Словаччини, Румунії, Сербії, Хорватії та Австрії.


Щоб першим дізнаватися новини із Західної України, Польщі та світу, приєднуйтесь до Телеграм-каналу ЗУНР


Поширити:

Опитування

Коли Ви святкуватимете Різдво Христове?