Новини



У Берегово відкрили дитячий садок, збудований коштом Угорщини


Губернатор Закарпаття та держсекретар МЗС Угорщини відкрили дитячий садок у Берегово, будівництво якого здійснене за кошти угорського бюджету.

Новий заклад дошкільної освіти №19 у Берегово розрахований на 45 дітей. Реконструкція дитсадка – спільна ініціатива Закарпатської ОВА та Угорської екуменічної служби допомоги в Україні. Загальна кошторисна вартість проекту – близько 30 мільйонів гривень. 

У межах проекту провели ремонт фасаду, добудували додаткові корпуси, укриття, вбиральні, адміністративні приміщення, облаштували прилеглу територію тощо. Приміщення обладнали новими меблями, устаткуванням для навчально-виховного процесу, відпочинку та дозвілля.

"Будівництво забезпечили наші партнери, ми ж своєю чергою закупили обладнання для кухні і навчальних класів, пральні машини, цифрову побутову техніку, килими, білизну та інше", – зазначив на церемонії відкриття глава Закарпатської ОВА Віктор Микита. У відкритті дитсадка також взяв участь державний секретар, заступник міністра зовнішньої економіки та закордонних справ Угорщини Левенте Модьор.

Нагадаємо, зараз в Україні триває антиугорська кампанія у зв'язку з тим, що Будапешт заблокував план ЄС щодо пакета допомоги Києву на 18 мільярдів євро – оскільки для цього всі країни-члени ЄС повинні взяти на себе содірану відповідальність за нові кредити від імені Євросоюзу.

 


Щоб першим дізнаватися новини із Західної України, Польщі та світу, приєднуйтесь до Телеграм-каналу ЗУНР


Поширити:

Опитування

Коли Ви святкуватимете Різдво Христове?