Новини



Більша частина населення Західної України досі без світла


Станом на кінець робочого дня в областях Західної України підключені до електроживлення 25-30% споживачів.

Енергетична система України поступово відновлюється після блекауту, спричиненого масованою російською ракетною атакою 23 листопада, повідомили в "Укренерго".

"О 4 ранку ми змогли об'єднати енергосистему, вона зараз працює як єдина. На сьогодні вже заживлені критичні об'єкти інфраструктури по всій країні. І ми будемо збільшувати обсяги генерації протягом дня", - заявив міністр енергетики України Герман Галущенко.

А голова "Енергоатому" Петро Котін повідомив, що ще одним наслідком останнього російського удару стало відключення усіх блоків на українських АЕС - вперше в історії атомної енергетики в Україні. "Внаслідок зниження частоти в енергосистемі через пошкодження енергетичної інфраструктури відбулось спрацювання аварійного захисту на Рівненській, Південноукраїнській та Хмельницькій АЕС. Усі енергоблоки цих станцій були автоматично відключені від електромережі, - пояснив голова "Енергоатому".

Нині оператор енергомережі поступово запускає в роботу блоки електростанцій - спочатку ТЕС та ГЕС, а потім - АЕС. Зокрема, на енергоблоках Рівненської та Хмельницької АЕС триває підготова до запуску реакторів.

При цьому станом на кінець робочого дня 24 листопада в областях Західної України підключені до електроживлення 25-30% споживачів.

Так, за розпорядження НЕК “Укренерго” 75% споживачів Львівської області зараз аварійно знеструмлені, повідомили у “Львівобленерго”. На Волині заживлено 28% споживачів, дефіцит потужності складає 65% необхідного обсягу, інформують у "Волиньобленерго". Чернівецька область обмежена на навантаження 83 МВт, а це становить 26% від потреби краю, повідомили у "Чернівціобленерго".

Як писав ЗУНР, Печерський районний суд Києва наклав арешт на контрольні пакети акцій підприємств критичної енергетичної інфраструктури «Рівнеобленерго» та «Чернівціобленерго».

 


Щоб першим дізнаватися новини із Західної України, Польщі та світу, приєднуйтесь до Телеграм-каналу ЗУНР


Поширити:

Опитування

Коли Ви святкуватимете Різдво Христове?