Новини



Американські дипломати знову переїдуть з Києва у Львів і Ряшів?


Посольство США в Україні закликало громадян цієї країни не в'їжджати в Україну, а тих, хто перебуває в Україні, негайно покинути країну.

Ситуація з безпекою по всій Україні продовжує бути жорстокою та непередбачуваною через триваючі військові атаки з боку Росії, активні бойові дії в країні та невизначені умови безпеки. США. Посольство закликає США громадянам не в’їжджати в Україну, а тим, хто перебуває в Україні, негайно виїжджати, використовуючи приватні доступні варіанти наземного транспорту, якщо це безпечно, — йдеться у повідомленні на офіційній сторінці посольства. 

Ситуація з безпекою по всій Україні є дуже нестабільною, і ситуація може погіршитися без попередження. Громадяни США повинні залишатися пильними та вживати відповідних заходів для підвищення обізнаності щодо безпеки, — дає настанови посольство. 

Хто хто, а посольство США на порожньому місці точно не давало би такого попередження своїм громадянам: очевидно, «там» щось знають про розвиток подій в Україні в найближчім часі.

Водночас про справжній рівень небезпеки можна буде судити з того, чи вже почало посольство США валізи знову перевозити до Львова в Галичені та Ряшева, що в сучасній Польщі, чи ще ні?

Нагадаємо, що саме така евакуація в лютому місяці цього року стала беззаперечним сигналом про початок «чогось серйозного». Повністю американські дипломати повернулися до Києва аж в 8 травня: майже через три місяці після евакуації. Хоча могли би залишатися собі ві Львові: «за фактом» їм там нічого досі не загрожує.

 


Щоб першим дізнаватися новини із Західної України, Польщі та світу, приєднуйтесь до Телеграм-каналу ЗУНР


Поширити:

Опитування

Коли Ви святкуватимете Різдво Христове?