Новини



Людина Яценюка стала новим губернатором Буковини


Банкір з оточення Арсенія Яценюка і Андрія Пишного став наглядачем Буковини: Указ президента.

Указом Президента України за №486/2022 Руслана Васильовича Запаранюка, який був начальником Чернівецької філії АТ "Ощадбанк", призначено головою Чернівецької обласної державної адміністрації. Указ про це Володимир Зеленський підписав 11 липня 2022 року в Києві.

Ймовірне призначення банкіра Руслана Запаранюка на посаду очільника Чернівецької ОДА може дати позитивний ефект для розвитку регіону, оскільки його можна вважати компромісною фігурою для найпотужніших політичних сил області, — таку думку в коментарі molbuk.ua висловив директор Чернівецького обласного громадського об'єднання «Буковинський центр виборчих технологій» Ігор Баб'юк.

— [Призначення Запарнюка] виходить за формат тих домовленостей, які існували на рівні області. Руслан Запаранюк не представляє жодного з потужних угрупувань, які функціонують в регіоні, зокрема, не належить до партії «Слуга народу». Водночас, враховуючи його зв’язки з партією «Єдина альтернатива» та колишніми урядовцями – Арсенієм Яценюком та Максимом Бурбаком – припускаю, що це може бути доволі компромісна фігура, — розвиває думку Баб'юк.

Буковинська преса в один голос пише, що Руслан Запарнюк досі не був героєм жодних скандальних випадків і взагалі: є особою неналюдною.

Водночас PR-служба Чернівецької філії «Ощадбанку» впродовж кількох років розписувала добру вдачу і файні риси свого шефа: порядний сім'янин; доброчини підтримує; вишиванку вбирає, коли потрібно, і так далі.

В 2018 році Запарнюк разом Григорієм Пишним, татом тодішнього керівника «Ощадбанку» Андрія Пишного, заснували громадську організацію «Буковинський оберіг», яка діє в галузі права та правозахисту.

Звісно, Григорій Пишний як колишній начальник виправної колонії, чудово знається на цих питаннях. 

Чи стане Запарнюк «чудовим губернатором» Буковини — наразі ніхто не скаже, але зрозуміло, що його приналежність до бізенсового клану експрем'єра Арсенія Яценюка є важливішою за «дрібні» життєві питання Буковини. 

І пересічні буковинці свідомі того, що для Чернівеччини зміна намісника області по лінії президентської вертикалі — особливо ні на що не впливає.  

— Тепер областю буде рулити Бурбак з Пишним ось і все. Контрабас відроджується у великих розмірах. Нічого доброго не буде. Вже через рік будемо висловлювати недовіру Запаранюку. Все по колу, від клану до клану. Отямтеся: месії не буде, — пророчо пише один з читачів БукІнфо, реагуючи на вістку про призначення нового очільника Чернівецької ОДА.


Щоб першим дізнаватися новини із Західної України, Польщі та світу, приєднуйтесь до Телеграм-каналу ЗУНР


Поширити:

Опитування

Коли Ви святкуватимете Різдво Христове?