Новини



Польща отримала від ЄС майже 145 мільйонів євро на біженців з України


Майже 700 млн злотих (144,6 млн євро) отримала Польща з фондів Європейського Союзу на підтримку заходів, пов'язаних з наданням допомоги біженцям з України.

Сума, призначена для Польщі, становить близько 695 млн злотих, або 144,6 млн євро. З Фонду притулку, міграції та інтеграції було перераховано майже 329 млн злотих, а з Фонду інтегрованого управління кордонами – понад 366 млн злотих.

"Ці кошти посилили фонди, якими оперує Міністерство внутрішніх справ. Очікуємо на наступний транш у розмірі близько 200 млн злотих, – заявив міністр внутрішніх справ Польщі Маріуш Камінський. –  Ця фінансова допомога, хоч і невелика, показує, що Європа цінує ключову роль Польщі у підтримці України".

Міністерство внутрішніх справ Польщі звернулося до Європейської Комісії з проханням про виділення цих коштів і наприкінці серпня отримало позитивну відповідь. Кошти ЄС не обов'язково повинні йти на фінансування конкретних програм або заходів, Європейська Комісія надала Польщі свободу дій у цьому питанні. "Надані кошти є відшкодуванням частини витрат, понесених Польщею" – йдеться у повідомленні на сайті міністерства.

При цьому Підкарпатська воєвода Ева Леніарт вважає, що пів мільйона або навіть 800 тисяч біженців з України можуть прибути до цієї країни взимку. "Я маю на увазі, зокрема, Львів, тому що ми знаємо, що там будуть проблеми. Багато мешканців, з якими ми спілкуємося, висловлюють сумніви щодо того, чи зможуть вони пережити зиму в місті", – заявила вона 17 жовтня.

Як повідомляв ЗУНР, з початком зими у Люблінському воєводстві також очікують нову хвилю біженців з України.

 


Щоб першим дізнаватися новини із Західної України, Польщі та світу, приєднуйтесь до Телеграм-каналу ЗУНР


Поширити:

Опитування

Коли Ви святкуватимете Різдво Христове?