Новини



У Польщі зіткнулися 4 транспортні засоби. Всі водії – українці (ФОТО)


У Польщі на трасі “Люблін – Хелм” сталася автопригода за участі рейсового автобуса, мікроавтобуса, евакуатора і вантажівки. Найцікавіше те, що водіями всіх цих транспортних засобів були громадяни України.

Як повідомляє Yavp.pl з посиланням на сайт поліції Любліна, у місті Титусин у ніч на 1 жовтня 33-річний водій рейсового автобуса "Варшава – Одеса" не врахував дорожню обстановку, перевищив допустиму швидкість і врізався у мікроавтобус Mercedes Sprinter, що рухався попереду.



Сила удару була такою, що Sprinter, яким керував 47-річний українець, відкинуло в кузов евакуатора, який перевозив два автомобілі. Обидві автівки від удару злетіли на зустрічну смугу. За кермом евакуатора був 32-річний громадянин України. Автобус у свою чергу після удару відкинуло у причіп вантажівки Scania під керуванням 41-річного українця.



У результаті ДТП двох людей доставили до найближчої лікарні. Після обстеження виявилося, що лише 41-річна українка потребувала госпіталізації. Результати тестів на наявність алкоголю в крові показали, що на момент ДТП всі водії були тверезі. Зараз правоохоронці встановлюють всі обставини інциденту.

Те, що водії були тверезі – це, звісно, добре. Але цей факт ніяк не применшує того, що саме водій з України порушив правила дорожнього руху і перевищив швидкість.

А те, що це ДТП сталося відразу з 4‑ма українськими водіями в одному випадку – тільки підкреслює, наскільки зросла присутність громадян України в Польщі!

В підсумку такі події тільки підливають оливи в вогонь для антиукраїнських настроїв та акцій на кшталт «Stop ukrainizacji Polski»: політики ультраправого крила неодмінно скористаються цим і подібними ДТП, щоби озвучити наративи, на кшталт:

– Подивіться, як ці українці їздять! Покупували собі водійські права, відверто нехтують законами і правилами в себе в Україні а тапере весь цей безлад перенесли і до нас! І то ще добре, коли вони одне одного на польських дорогах вбивають. Але ж вони так само здійснюють купу аварій з трагічними наслідками і за участи поляків!

Найсумніше, що саме в цьому ключі польські радикали повністю матимуть рацію, яку фактами буде вже неможливо спростувати!

Це вам не гіпотетична історія з Середніх віків про те, хто на які землі і звідки прийшов – де як хочеш, так собі й завертаєш. Тут вже сухі звіти з поліційних рапортів та статистики...

 


Щоб першим дізнаватися новини із Західної України, Польщі та світу, приєднуйтесь до Телеграм-каналу ЗУНР


Поширити:

Опитування

Коли Ви святкуватимете Різдво Христове?