Новини



СБУ Франківщини встановила особу східняка з Донеччини, який воює на боці окупантів на Херсонщині


За даними спецслужби, йдеться про 37-річного уродженця Харцизька, який мешкав та працював у Маріуполі. Перед початком повномасштабного вторгнення він виїхав на непідконтрольну українському уряду територію, де добровільно приєднався до "ДНР".

– Бойовик проходить службу у 113-му полку мобілізаційного резерву "першого армійського корпусу народної міліції ДНР". У складі 3-го відділення 2-го взводу 1-ї роти 5-го батальйону бойовик неодноразово брав участь у бойових зіткненнях із силами оборони України", – розповіли в СБУ.

Йому вже оголосили підозру у вчиненні державної зради, а саме, у переході на бік ворога в період збройного конфлікту, вчиненому в умовах воєнного стану (ч. 2 ст. 111 ККУ).

За скоєне чоловікові загрожує до від 15 років в'язниці або довічне позбавлення волі з конфіскацію майна.

Крім того, йому повідомили про підозру у добровільній участі у незаконних збройних чи воєнізованих формуваннях, створених на тимчасово окупованих територіях чи в збройних формуваннях держави-агресора чи надання допомоги таким формуванням у веденні бойових дій проти ЗСУ ( ч. 7 ст. 111-1 ККУ); участі у терористичній організації (ч. 1 ст. 258-3 ККУ); участі у діяльності не передбачених законом воєнізованих або збройних формувань ( ч. 2 ст. 260 ККУ).

Нагадаємо, що днями Центр протидії дезінформації поширив відомості про буцім як розкриття чергових «сепаратистів», які нібито хочуть організувати перехід Львівської области до складу Польщі.

Чому це своєрідний «фейк на фейк», які самі ж пропаґандисти з таємних служб і породжують – читайте докладніше в аналітичній розвідці «Польща прагне окупувати Західну Україну» або Для чого створюються фейки про фейки.


Щоб першим дізнаватися новини із Західної України, Польщі та світу, приєднуйтесь до Телеграм-каналу ЗУНР


Поширити:

Опитування

Коли Ви святкуватимете Різдво Христове?