Новини



Львівський волонтер ‑ розклекотівся: зробив пропозицію очільнику ЛОВА


Відомий львівський громадський діяч та волонтер Святослав Літинський запропонував начальнику Львівської ОВА Максиму Козицькому взятися за Головний сервісний центр МВС: насамперед щодо хабарів за здачу іспитів на водійські права.

Перед вихідними очільник Львівської ОВА Максим Козицький озвучив думку, мовляв, громадянське суспільство має контролювати державу та допомагати будувати інституції та має допомогти подолати візантійщину та хабарництво.

Тож Святослав Літинський відразу запитав в нього за допомогу:

– Прошу Вашої допомоги. Головний сервісний центр МВС давніше вилучив можливість контролю громадськості за іспитами на посвідчення водіїв. Коли я був присутній давніше, лише 1 особа з 11 склала на посвідчення водія, що було найнижчим показником за всю історію Львівського СЦ МВС, – написав волонтер в себе на фейсбуці.

За словами Літинського, контроль громадськості за екзаменами усунули, відеокамери, до яких ніхто ззовні не має доступу, скерували так, щоб не було видно фальшування на іспитах.

– Розмір хабарництва лише одного СЦ на Данила Апостола (мова йде про одіозний сервісний центр МВС ві Льовів ‑ прим. ЗУНР) я оцінюю біля 3 000 000 грн в місяць. Це 10 пікапів для армії щомісячно на одній послузі, – зазначає активіст.

На його думку, тепер ще збільшать тиск на автошколи, які ще більше зобов'яжуть передавати хабарі в СЦ МВС під страхом закриття (Проєкт наказу МВС, МОН, МІУ, Мінекономіки "Про затвердження Змін до Вимог до закладів, що проводять підготовку, перепідготовку і підвищення кваліфікації водіїв транспортних засобів, та кваліфікаційних вимог до спеціалістів, які здійснюють таку підготовку")

– Що ж робити? Як громадянам контролювати державні послуги?... – запитує Святослав Літинський.

Нагадаємо, що ще не минув й один місяць відтоді, як в помешканні волонтера було проведено обшук буцім як за підозрою в заробляння на так звані «гуманітарній допомозі» – хоча за фактом йшлося про волонтерську допомогу ЗСУ: зокрема закупівля і доставка на передову позашляховиків.

Ці обшуки спричинили великий суспільний резонанс і призвели до потужного згуртування волонтерів Західної України, які вже дійшли зі своїми вимогами до Верховної Ради.


Щоб першим дізнаватися новини із Західної України, Польщі та світу, приєднуйтесь до Телеграм-каналу ЗУНР


Поширити:

Опитування

Коли Ви святкуватимете Різдво Христове?