Новини



Поляки хочуть більше НАТО. На свою кишеню


В опитуванні Estymator dla DoRzeczy.pl у поляків запитали, чи підтримують вони рішення про постійне розміщення американських військових на території Польщі.

Відповідь «однозначно підтримую» обрали 54,6%  респондентів, а «радше підтримую» – 31,4%. «Радше не підтримую» відповіли 6,8 респондентів, а «однозначно не підтримую» – 2,3. Думки з цього приводу не висловили 2,4% респондентів, повідомляє Polskie Radio.

Дослідження було проведене протягом 5–6 липня 2022 року на загальнонаціональній репрезентативній вибірці з 1100 дорослих за допомогою комп’ютерних телефонних інтерв’ю CATI. Опитування проводила студія Estymator. 

Очевидно, що опитування не включало таких питань, наприклад, «Скільки податків готові заплатити з власної кішені польські платники за утримання заокеанської армади?»

Зрозуміло, що якісь витрати на утримання своїх військ в Польщі заплатить американський податкоплатник. Але вони точно не покривають всі 100% витрат, пов'язані з утриманням чужих військ на своїй території: насамперед, це недешеві нині комунальні витрати, пов'язані з обслуговуванням військ США.

Але зі збільшенням кількості американських солдат, польський платник податків все дуже скоро відчує на власній кишені. 


Щоб першим дізнаватися новини із Західної України, Польщі та світу, приєднуйтесь до Телеграм-каналу ЗУНР


Поширити:

Опитування

Коли Ви святкуватимете Різдво Христове?