Новини



Діти з України можуть безплатно відвідати басейн у Кракові


Попри надзвичайно тяжку економічну ситуацію, шалену інфляцію та зростання цін на житло, урядники Польщі й далі продовжують свою політику «задобрення» та асиміляції українських біженців.

У польському Кракові школярі з України зможуть безплатно поплавати 1 годину у басейні Kurdanów Nowy.

Умовою безкоштовного користування басейном є пред’явлення документа, що підтверджує дату в’їзду до Польщі та шкільного квитка.

Про це повідомляє UAinKrakow.pl з посиланням на сайт спортивного комплексу. 

Пропозиція розрахована на дітей та підлітків, які прибули до Польщі після 24 лютого 2022 року. Відвідати безплатно басейн на 1 годину можна:

– у суботи з 15:00 до 18:00

– у неділі з 13:00 до 18:00

Час відраховується з каси.

Адреса: ul. Marii i Bolesława Wysłouchów 34a

Варто наголосити, що відвідини басейну – якщо не йдеться про заняття з тренером – коштують не особливо дорого: 10‑20 злотих на особу: приблизно 80‑15 гривень – без обмеження перебування в часі.

Тож з одного боку, начебто і добре, що діткам з України дають можливість задурно поплюскатися в плавальні.

Але з іншого боку, такі ось «задобрювання» з боку влад різного рівня у Польщі – 10 злотих там, 20 злотих сям – рано чи пізно почнуть таки викликати обурення місцевих поляків, яким з розкрученим маховиком здорожчання цін ті інфляції так само зараз кожен злотий стає на вагу золота, даруйте за каламбур.

Тож не буде зовсім не дивно, коли покищо малочисельні пікети – в одну мить перетворяться в масову ходу, подібно до нещодавнього 70‑тисячного антиукраїнського мітингу в чеській Празі.


Щоб першим дізнаватися новини із Західної України, Польщі та світу, приєднуйтесь до Телеграм-каналу ЗУНР


Поширити:

Опитування

Коли Ви святкуватимете Різдво Христове?