Новини



Західній публіці війна в Україні вже набридла - Бернар-Анрі Леві


Захід не зможе довго звертати увагу на кризу в Україні — вважає французький філософ і журналіст Бернар-Анрі Леві (Bernard-Henri Levy)

Як сказав Алексіс де Токвіль, слабкість, гріх і недолік демократії полягає (...) в тому, що вона не може довго звертати увагу на кризу чи трагедію, — згадував Леві в інтерв'ю, яке він дав після презентації в Ізраїлі свого документального фільму про війну в Україні, цитує французького філософа TVN24.pl.

– Найбільшим союзником Путіна є не (президент Китаю) Сі Цзіньпін, який фактично не може постачати йому запчастини до танків, чи Іран. Найбільшим союзником Путіна є втома Європи, втома Америки, — попередив філософ.

На жаль, пан Леві ні під час презентації своєї документальної стрічки, ні в самому фільмі не піднімає простого питання: А що ж тоді робити вже з кілька місячним роз'ятруванням конфлікту з боку влад та низки політичних сил в країнах тої ж самої Європи та Америки?

Ну бо одна справа — робити вибухові телесюжети з України для своїх TV-каналів, які підніматимали впродовж останніх чотирьох місяців їхні рейтинги і триматимали увагу аудиторії, а докорінно інша річ — жити мільйонам мешканців України в цій «телекартинці»! 

Ось що їм робити після того, як Європа та Америка втомиться остаточно від воєнних телесюжетів під поп-корн і колу?


Щоб першим дізнаватися новини із Західної України, Польщі та світу, приєднуйтесь до Телеграм-каналу ЗУНР


Поширити:

Опитування

Коли Ви святкуватимете Різдво Христове?