Новини



В Закарпатті затримали чоловіка, який за 7000 доларів перевозив за кордон призовників


Правоохоронці затримали зловмисника під час спроби перевезти двох чоловіків до Словаччини поза офіційними пунктами пропуску. Прогнозуємо, що незабаром відбудеться суспільних вибух.

– За даними слідства, послуги з «трансферу» пропонували громадянам, які не мали законних на те підстав, та в такий спосіб намагалися уникнути призову. Вартість такої послуги становила 3 500 доларів США з однієї людини, – йдеться у повідомленні поліції.

Кошти фігурант повинен був отримати після проведення успішної «операції».

Кримінальне провадження розслідується за ч. 3 ст. 332 Кримінального кодексу України під процесуальним керівництвом Закарпатської спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері Західного регіону.

За незаконне переправлення осіб через державний кордон України чинним законодавством передбачено відповідальність у вигляді позбавлення волі на строк від семи до дев'яти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років з конфіскацією майна.

Як бачимо, щодня збільшується хвиля як тих, хто хоче виїхати з України, так і тих, хто береться за перевізництво.

Ціни за вивезення однієї особи, можна сказати, стабілізувалися, і коливаються від 1,5 до 4 тисяч доларів. При чому різноріддя схем орґанізації виїзду так само зростає: від банальних переходів кордону «вовчими стежками» – до дедалі складнішого підроблення документів.

Позаяк київська влада на зростальну хвилю охочих до виїзду увагу не звертає і діє старим большевистським методом «нє пущать» – відповідно, знову до кінця осені подовжила воєнний стан в країні, яка так ні з ким і не перебуває де юре в стані війни – то можемо сміливо спрогнозувати, що восени потрібно чекати на якийсь суспільний вибух з цього приводу.

Бо саме восени завжди загострюються суспільні протестні настрої – коли домашні господарства свої нехитрі врожаї вже зібрали, а на дворі вже не спекотно, але й ще не лютують морози.

Власне, варто пригадати дати початку Майданів взірця 2004 та 2013/14 років.

Так що: забороняйте далі. Але потім – начувайтесь.


Щоб першим дізнаватися новини із Західної України, Польщі та світу, приєднуйтесь до Телеграм-каналу ЗУНР


Поширити:

Опитування

Коли Ви святкуватимете Різдво Христове?