Новини



В Румунії затримали двох східняків, які напали на українського прикордонника


Румуни затримали двох східняків, які у Рахівському районі напали на прикордонника, відібрали у нього зброю і незаконно перетнули кордон.


Як повідомила 27 травня речниця Мукачівського прикордонного загону Леся Федорова, громадян України затримали на території Румунії одразу після нападу на працівника ДПСУ.

«Порушників кордону затримали на румунській стороні у п’ятницю 24 травня. Сталося це в день нападу на працівника Мукачівського прикордонного загону», – розповіла Леся Федорова, зазначивши, що внаслідок події у Рахівському районі український прикордонник не постраждав.

Увечері п’ятниці, 24 травня, у прикордонній ділянці Закарпатської області двоє чоловіків, які хотіли незаконно перетнути кордон, напали на прикордонника, який їх виявив. Порушники відібрали у службовця зброю та змогли втекти до Румунії, підтвердив наступного дня речник Державної прикордонної служби Андрій Демченко.

За інформацією депутата Ужгородської міської ради Віталія Глаголи, затриманими у Румунії є запоріжці – 35-річний Андрій Боярко та 30-річний Роман Нежижим.

«Правоохоронні органи України готують матеріали для екстрадиції двох мешканців Запоріжжя з Румунії», – написав Віталій Глагола у Telegram.

У поліції Закарпатської області повідомили, що відкрили провадження за двома статтями Кримінального кодексу України. За умисне заподіяння працівникові правоохоронного органу побоїв, легких або середньої тяжкості тілесних ушкоджень у зв'язку з виконанням цим працівником службових обов'язків, та грабіж, вчинений в умовах воєнного стану, затриманим загрожує до 10 років ув’язнення.

 


Щоб першим дізнаватися новини із Західної України, Польщі та світу, приєднуйтесь до Телеграм-каналу ЗУНР


Поширити:

Опитування

Коли Ви святкуватимете Різдво Христове?