Новини



СБУ нарешті розкрила львівських сепаратистів, про яких так давно сама ж всім й розповідала


«Спільнота» «сепаратистів» з Львова складалася аж з одного, здебільшого безробітного ІТівця і називалася «Львівська народна республіка». Відразу видно: справою займалися кустарні аматори. З всіх боків.

Офіційно – за повідомленням речництва СБУ – справа виглядає так:

Кіберфахівці Служби безпеки припинили деструктивну діяльність керованої спецслужбами рф мережі аґітаторів, які сприяли бойовикам терористичної організації «лнр» у проведенні підривної діяльності проти України.

За наявною інформацією, пропаґандисти виконували чіткі інструкції кураторів із так званого «управління гуманітарних операцій лнр», яке підконтрольне російським спецслужбам. 

Зловмисники намагалися максимально широко розганяти фейковий та деструктивний контент через інтернет-спільноти виключно Львівського регіону. Їхньою основною метою було охопити якомога більше місцевої аудиторії. 

Використовуючи фейкові профілі у соцмережах та на афілійованих сайтах, вони виправдовували злочини рф, поширювали пропагандистські матеріали та проросійські наративи.

За даними слідства, бойовики «найняли» одного з фіґурантів віддалено виконувати функції ІТ-спеціаліста псевдоуправління «лнр». 

З'ясовано, що ця особа є засновником і адміністратором антиукраїнської спільноти «Львівська народна республіка». А також наповнював антиукраїнські інформресурси, які визначили для нього його російські куратори, у тому числі сайт «ВосходИнфо».

Під час обшуків за місцем його проживання правоохоронці виявили комп’ютерну техніку з доказами протиправної діяльності та співпраці з окупантами на комерційній основі.

За матеріалами СБУ фігуранту повідомлено про підозру за 5 статтями Кримінального кодексу України:

– дії, спрямовані на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу або на захоплення державної влади
– посягання на територіальну цілісність і недоторканність України
– державна зрада
– пропаганда війни
– виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії рф проти України, ґлорифікація її учасників

За рішенням суду йому обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без права внесення застави.

Інші фіґуранти кримінального провадження також перебувають у полі зору СБУ, їм готується заочне повідомлення про підозру та вживаються заходи щодо подальшого притягнення до відповідальності.

Викриття мережі здійснювали співробітники СБУ у Львівській області за процесуального керівництва обласної прокуратури.

(кінець цитати СБУ)

Отже, які виники з цього повідомлення?

Є «мережа львівських сепаратистів». Правда, всі вони – з дамбассу. Й тіко якись їднонький затесався ві Львові.

Правда, знову ж таки, наразі невідомо, як давно він мешкає в місті Лева, відки його коріння, і таке інше. Цікаво було б дізнатися, чи часом бува цей безробітний ІТівець – не приперся десь зо 3‑4 місяці тому до Львова десь з‑за Збруча?

Бо ж мало хто зара понаїхав до Львівського ІТ‑кластеру! Але там, як правило, всі точно при роботáх, ще й за грубі гроші.

З іншого боку: суто пропаґандистська складова – відверто слабенька.

Пришпилити Галицького «Левика» на русскій триколор – то ше треба того бояришніка випити!

А щоб якийсь «рассовий Галичєнин» виступав ще й за союз з «новососією» – то тут і двічі перехорілим на Covid-19 таке наснитися не могло!

Й до речі, а чому саме «Львівська народна республіка» й тільки вона одна?

А де «законні» Чортківська, Сатанівська та подібні «народні республіки»? В них хоча б назви нормальні, а не ось цейво‑во...

Тож напрошується причинно‑наслідковий висновок:

Скорше за все, якоїсь «Львів нар.ре‑пи» ніде не було.

Але після нещодавнього доволі гучного і резонансного провалу «рицарів плаща та кинджалу» в справі звинувачення відомих громадських діячів‑волонтерів Олеся Дзиндри та Юрія Музичука – хтось отримав добре за потилицю.

Тому потрібно було скоренько «реабілітуватися» та показати надзвичайно «плідну» контр‑розвідувальну операцію.

А позаяк, відомо ж бо, в нинішніх отих таємних і не дуже службах понапихувано втікачів‑східняків – то вони й склепали за три‑чотири безсонні ночі оте «Львів ДНР».

Ну бо як ще інакше може собі вчорашній східняк уявити собі такого штибу «тайний саюз мєча і орала»? Та десь саме так тільки й може: ф саюзє с наваросієй!

Тож не дивно, що весь основний партактив цієї «спільноти» – буцім як перебуває десь «за парєбріком».

А злапаний ві Львові ІТівець – скорше за все просто спалився на порнусі.


Щоб першим дізнаватися новини із Західної України, Польщі та світу, приєднуйтесь до Телеграм-каналу ЗУНР


Поширити:

Опитування

Коли Ви святкуватимете Різдво Христове?