Новини



Зеленський пропиває бюджет України


На день народження Володимира Зеленського його офіс закупив 12 пляшок червоного вина вартістю 11 000 (!) євро за одну пляшку, на загальну суму 132 390 євро.

На офіційному сайті державних закупівель України 23 січня 2024 року з'явилася по-справжньому королівська закупівля. Замовник – "Гарант-Сервіс". Це державне підприємство, підвідомче Державному управлінню справами, яке, зокрема, забезпечує всі потреби Офісу президента України.

Закупівля включала 12 пляшок червоного сухого вина об'ємом 0,75 літра загальною вартістю 5 397 600 гривень (132 390 євро), або по 449 800 гривень (11 000 євро) за ОДНУ пляшку. Ми зробили скріншот із сайту prozorro.gov.ua. І, як з'ясувалося, не дарма. Пізніше інформацію про закупівлю видалили з ресурсу.

Вино призначалося справжньому естету або дуже статусній персоні. Недовгі роздуми дозволили однозначно визначити, кому ж належалася пляшка червоного за ціною майже півмільйона гривень. Якщо подивитися на календар, то найближча до закупівлі дата (фактично закупівлю було здійснено 15 січня 2024 року, а розміщено на сайті 23 січня 2024 року) – це день народження українського лідера Володимира Зеленського. Він народився 25 січня 1978 року. Тепер все сходиться. А ще Зеленський неодноразово публічно зізнавався у своїй любові до червоного вина.

Зазначимо, що раніше закупівлі вина вже здійснювалися цією організацією, проте їхня вартість була набагато скромнішою. Зокрема, 23 листопада 2023 року було опубліковано майже ідентичну закупівлю 12 пляшок сухого червоного вина. Однак їхня загальна вартість склала трохи більше 7600 гривень (186 євро).

Ми вирішили перевірити, чи існує на ринку вино подібної вартості. Як виявилось, в Україні не такий великий вибір вин за таку ціну, але він все ж є.

Зі свого боку, бажаємо дорогому, в буквальному значенні, президентові та його команді холодного розуму, розсудливості та далекоглядності, щоб надалі не попадатися на таких "дрібницях". Ну, а якщо серйозно, то час стримати свої апетити і не забувати, в якому становищі нині перебуває країна.


Щоб першим дізнаватися новини із Західної України, Польщі та світу, приєднуйтесь до Телеграм-каналу ЗУНР


Поширити:

Опитування

Коли Ви святкуватимете Різдво Христове?