Новини



Уряд погодив звільнення губернатора Закарпаття


Кабінет міністрів України погодив звільнення голови Закарпатської обласної військової адміністрації Віктора Микити.

Кабінет міністрів України, який напередодні серйозно переформатували, на засіданні 6 вересня погодив звільнення з посади голови Закарпатської обласної державної адміністрації Віктора Микити, який очолює ОДА з 2021 року, повідомив представник уряду у Верховній Раді Тарас Мельничук. Тепер звільнення Микити має затвердити своїм указом Володимир Зеленський.

За даними київських коменатоторів, Віктора Микиту планують призначити заступником голови Офісу президента замість Олексія Кулеби, якого вчора Верховна Рада призначила віце-прем'єром з відновлення - міністром розвитку громад і територій України. Проте окремі закарпатські ЗМІ написали, що Микиту звільнили внаслідок свавілля ТЦК на Закарпатті, внаслідок якого загинуло вже кілька мобілізованих. Про кандидатуру нового губернатора краю наразі інформації немає.

Віктор Микита народився 4 лютого 1979 року у селі Ільниця Закарпатської області. Закінчив Закарпатський лісотехнічний технікум за спеціальністю "технолог-економіст", а пізніше Національну академію внутрішніх справ України (спеціальність "правознавство"). Одружений, має чотирьох дітей.

З 1999 року працював за фахом на низці підприємств, зокрема на "Укрпошті". З 2003 року почав працювати в правоохоронних органах на різних посадах. Був заступником начальника управління СБУ в Запорізькій області. Згодом став співробітником Центрального управління СБУ. У 2013-2014 роках як співробітник СБУ служив в Донецьку. З 2015 до 2018 року був керівником спецпідрозділу СБУ Закарпаття по боротьбі з організованою злочинністю.

У 2021 році указом президента Володимира Зеленського був призначений головою Закарпатської обласної державної адміністрації. На момент призначення залишався співробітником СБУ, був першим заступником начальника головного управління Служби безпеки України.

У липні 2022 року очолив Закарпатський осередок політичної партії "Слуга народу", а в березні 2023-го Микиту обрали головою Палати регіонів Конгресу регіональних влад при президентові України.

Як повідомляв ЗУНР, Верховна Рада звільнила Дмитра Кулебу з посади міністра закордонних справ України та призначила на його місце уродженця Галичини Андрія Сибігу.


Щоб першим дізнаватися новини із Західної України, Польщі та світу, приєднуйтесь до Телеграм-каналу ЗУНР


Поширити:

Опитування

Коли Ви святкуватимете Різдво Христове?