Новини



Наступ київської влади на волонтерів сильнішає – в Луцьку судитимуть вже командира батальйону тероборони (ВІДЕО)


У Луцькому міськрайонному суді Волинської області судитимуть командира батальйону тероборони «Підгайці» Андрія Бондарука, якого підозрюють у незаконному збуті партії бронежилетів і касок.

Попереднє судове засідання призначене на 15 вересня 2022 року. Така інформація міститься у реєстрі судових справ, інформує видання Конкурент.

Андрія Бондарука обвинувачують у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених двома статтями: шахрайство, що завдало значної шкоди та підроблення офіційних документів. 

Видання нагадує, що ще 15 квітня СБУ заблокувала незаконний збут партії бронежилетів, касок та інших товарів, ввезених на митну територію України як гуманітарна допомога, загальною вартістю 18 тисяч доларів.

27 квітня суд наклав арешт на бронежилети, каски, готівкові кошти у різній валюті на суму майже 800 тисяч гривень та автомобіль, визнані речовими доказами у кримінальному провадженні про можливе незаконне використання посадовцем гуманітарної допомоги.

Обвинувачення висунули Андрію Бондаруку, який обіймав посаду командира батальйону територіальної оборони «Підгайці», а також у той час працював інспектором з благоустрою Підгайцівської сільської ради.

Подробиці – у відеорепортажі Конурента:

Наступ київської влади на західноукраїнських волонтерів та добровольців – це вже сьогодні «сірі будні».

Очевидно, що «слуги народу» рано чи пізно доведуть ситуацію до того, що волонтерити і воювати доведеться безпосередньо самому Зеленському та його команді.

Шкода тільки, що перед тим, як до цього справа дойде – багато хто потрапить під тиск силовиків «за просто так»: як це сталося, наприклад, у випадку з відомими громадськими діячами Львова.

Вже неодноразово в пресі озвучувалося, що волонтерство – надзвичайно вразливе до безпідставних звинувачень вже замою суттю, природою волонтерства.

Тож не за горами той час, коли різні «лапанки» з боку київської влади волонтерів та добровольців просто призведе до того, що не буде охочих ні до першого, ні до другого роду діяльности.

Скидається на те, що київська влада відчутно сп'яніла від отриманої збройової допомоги з боку Заходу і щиро вважає, що певні тактичні успіхи в боях проти русскіх військ – це тільки її особиста заслуга.

Ну‑ну.


Щоб першим дізнаватися новини із Західної України, Польщі та світу, приєднуйтесь до Телеграм-каналу ЗУНР


Поширити:

Опитування

Коли Ви святкуватимете Різдво Христове?