Новини



Луцьк: чергове звинувачення волонтерів в розкраданні


Луцька окружна прокуратура «наїхала» на черговий благодійний фонд. Буцім як за розкрадання гуманітарної допомоги.

За процесуального керівництва Луцької окружної прокуратури працівники Управління стратегічних розслідувань в області та Луцького районного управління поліції викрили факти незаконної реалізації особою, пов’язаною з одним із благодійних фондів області, гуманітарної допомоги, вчинені в умовах воєнного стану.

У ході проведення низки обшуків на території, яку використовує благодійний фонд, а також за місцем зберігання гуманітарної допомоги та в оселях, ймовірно, причетних до оборудок осіб вилучено грошові кошти в розмірі понад 650 тисяч гривень, комп’ютерну техніку, чорнові записи та інші документи щодо придбання товарів військового вжитку, повідомляє Магнолія-ТВ.

Окрім того, вилучено 116 бронежилетів,4800 бронепластин,  2278 розвантажувальних органайзерів та 153 пари військового взуття.

Досудове розслідування триває. Вирішується питання про накладення арешту на вилучене майно. Вживаються заходи задля притягнення причетних до незаконної діяльності осіб до встановленої Законом відповідальності.

Безумовно: можна кричати «Слава!» правоохоронним органам, які злапали ще одного нечистого на руку, який намагався нажитися на війні. Хотілось би вірити, що цей випадок дійсно відповідає підозрам поліції та прокуратурі.

Хоча насправді постійні і масові «маски-шоу», які влаштовують силовики на волонтерів, породжують зустрічну підозру, що це не стільки справжні звинувачення, як намагання підірвати й очорнити волонтерський рух взагалі!

Ну ось дійсно: куди можна продати бронежилети, бронепластини, розвантажувальні жилетки? В Афґаністан Талібам? Чи винести їх на базар і продавати як яйці з помідорами?

Не є військовою таємницею також, що волонтери постійно орудують відчутними сумами готівки. Бо така сама специфіка волонтерства: хтось жертвує готівкою гривнею, хтось робить перекази на приватні картки в шести різновидах світових валют, і так далі.

Відповідно, потрібно спочатку всі кошти зібрати, накопичити — а за тим пустити їх далі: вже на закупівлю потрібних речей, покрити логістику тощо.

Силовики мали б втямити, що після кожного невиправданого «наїзду» на волонтерів — лави добровольців в Західній Україні — а саме там, зрозуміло, найбільше зосереджено волонтерських осередків та їхніх логістичних центрів, все рідшатимуть і рідшатимуть.


Щоб першим дізнаватися новини із Західної України, Польщі та світу, приєднуйтесь до Телеграм-каналу ЗУНР


Поширити:

Опитування

Коли Ви святкуватимете Різдво Христове?