Новини



СБУ «вбила» відомого львівського волонтера. Наразі в лапках


Одним волонтером ві Львові стало менше. Йдеться про відомого митця та громадського діяча Олеся Дзиндру, якого на початку серпня заарештувало СБУ зі звинуваченнями в наживі на волонтерстві – буцім як переганяли джипи з Европи для фронту, але тут їх перепродували.

Очевидно, звинувачення були шиті вже настільки грубили білими нитками, що Олеся Дзиндру випустили з‑за ґрат наступного дня після арешту.

Ти паче, що за відомого діяча почала заступатися дедалі більша кількість активної громадськости Міста Лева, депутатів, політиків тощо.

Тоді ЗУНР відразу спрогнозував, що після влаштованого «маски‑шоу» пану Дзиндрі, навряд чи в скорім часі захочеться повернутися до волонтерської діяльности.

Підтвердження прогнозу не забарилося.

– Вхід до Музею Ідей у Львові з першого березня по вчорашній день виглядав саме так [дивіться світлину]. Усі музеї України дивились на це як на чудо. Народ з початком війни кинувся до культури. Але ні, це не мощі Тутатхамона, ні скитські золоті брязкальця. Це – безкоштовні обіди нашим біженцям. Або, як пасує казати, тимчасово переміщеним особам. Протягом ста шестидесяти днів, – написав пан Олесь Дзиндра на своїм Фейсубокови. І продовжив:

– Від восьмидесяти до ста двадцяти людей щодня. Не припиняючи виставкової діяльности «Трапезної Ідей». Сьогодні ми завершуємо свою благодійну діяльність і припиняємо годувати людей. Просимо вибачити нас. Колектив Музею і Трапезної не мають більше ні матеріальних засобів, ні бажання це робити у звязку з проявом НЕДОВІРИ до наших намірів правоохоронними органами.

Що й потрібно було довести.

Зрештою, ЗУНР чомусь впевнений, що випадків такого згортання добродійництва по Західній Україні є вже багато – судячи з того, наскільки часто волонтерів звинувачують в розкраданні, або й просто коли східняки‑переселенці відверто виявляють неповагу до доброчинної гостинності мешканців Західної України.

Просто випадок з паном Дзиндрою набув найбільшого резонансу серед активної громадськості – через свою цілковиту абсурдність.

Але ж скільки волонтерів відішли від справи натихо?


Щоб першим дізнаватися новини із Західної України, Польщі та світу, приєднуйтесь до Телеграм-каналу ЗУНР


Поширити:

Опитування

Коли Ви святкуватимете Різдво Христове?