Новини



На Рівненщину переїхало 15 тисяч дітей-переселенців


У Рівненській обласній прокуратурі відбулось засідання міжвідомчої робочої групи з питань запровадження ефективного механізму взаємодії між органами влади та правоохоронними органами із забезпечення належного захисту прав та інтересів переміщених зі Сходу неповнолітніх та дітей.

Учасники засідання обговорили проблемні питання та пропозиції щодо вжиття додаткових заходів, щоб максимально забезпечити такий захист.

Зауважено, що внаслідок повномасштабної збройної аґресії російської федерації більше ніж 1114 дітей постраждали в Україні, з них 379 дітей загинули та понад 735 отримали поранення різного ступеню тяжкості, переказують Рівненські Новини.

Зокрема, до Рівненської області переїхало понад 49 тисяч внутрішньо переміщених осіб, серед яких 15 тисяч – діти.

– Тому, забезпечення належного захисту прав та інтересів зазначеної категорії осіб, цільового використання різного виду допомоги та бюджетних коштів, а також підготовка освітніх закладів реґіону до навчального року, зокрема наявності належно облаштованих укриттів, потребує запровадження ефективного механізму взаємодії між органами влади, службами у справах дітей та правоохоронними органами, – зауважив заступник керівника обласної прокуратури Павло Романчук.


Щоб першим дізнаватися новини із Західної України, Польщі та світу, приєднуйтесь до Телеграм-каналу ЗУНР


Поширити:

Опитування

Коли Ви святкуватимете Різдво Христове?