Новини



На Рівненщині священик московського патріархату звинувачує родини загиблих у їхніх смертях


У селі Кам'янка розгорнувся скандал через голосування більшості вірян у перехід храму до Православної церкви України.

У селі Кам'янка більшість парафіян вирішили перейти до Православної церкви України та здійснили реєстрацію статуту громади у новій редакції, що дозволяє їй користуватись Свято-Михайлівським храмом.

Проте, окремі парафіяни московського патріархату, ніяк не змиряться з таким рішенням більшості та бувши вірними священникам Сарненсько-Поліської єпархії УПЦ, продовжують створювати конфліктні ситуації, не зважаючи ні на що, передає Район. Сарни.

Настоятель від москвинської церкви села Кам’янка Іван Хильчук відмовляється віддавати шану та згадувати в молитвах полеглих українських Героїв і при цьому зазначає родинам, що саме вони винні у смерті захисників.

Також він зняв державний прапор з будівлі храму та неоднозначно висловлювався про військову агресію росії проти України.

Такі ж наративи останній доводить і своїм парафіянам.

Ось слова парафіянки Євгенії Драганчук, мешканки села Кам’янка:

– Три сестри України, білорусь та росія, дружні народи, все пов’язано, все так добре було, — наче у випуску російських пропаґандистських телеканалів.

Таку діяльність проводять священники московського патріархату з благословіння митрополита Сарненсько-Поліської єпархії УПЦ МП Анатолія.


Щоб першим дізнаватися новини із Західної України, Польщі та світу, приєднуйтесь до Телеграм-каналу ЗУНР


Поширити:

Опитування

Коли Ви святкуватимете Різдво Христове?