Новини



Рівненська облрада планує змінити очільника і «розібратися» з УПЦ МП


Розбірки почнуть робити просто нині, 12 серпня – на сесії.

Напередодні на сайті облради з’явився новий, альтернативний проєкт рішення обласної ради щодо діяльності в області УПЦ (МП).

Тепер в порядку денному сесії обласної ради зафіксовано одразу два проєкти рішення про церкви Московського патріархату, повідомляє рівненське Радіо Трек.

Автором першого (від 30 травня) є сам голова обласної ради Сергій Кондрачук.

Багато хто в облраді вважає, що саме через цей спірний документ депутати проіґнорували сесію, призначену на 3 червня, тому вона не відбулася.

Щоб таке не повторилося сьогодні, то голови 5-ти фракцій – Микола Кучерук, Віталій Ундір, Андрій Пехотін, Андрій Карауш та Олексій Бучинський – підготували власний проєкт рішення.

Преамбула у цьому другому документі практично та сама, проте у своїх пропозиціях група депутатів менш радикальна, ніж голова.

Наприклад, Сергій Кондрачук пропонує «скасування в установленому законодавством порядку Статутів та державної реєстрації реліґійних громад УПЦ МП на території Рівненської області».

Тим часом автори альтернативного проєкту вважають, що керівникам тергромад треба «провести роз’яснювальну роботу серед мешканців щодо неприпустимості діяльності УПЦ МП в умовах військової агресії росії проти нашої держави».

Також вони закликають мирян «порвати будь-який зв'язок з РПЦ та розпочати об'єднавчий діалог про приєднання або перехід до ПЦУ».

Очевидно, проблема Рівненчан би сильно спростилася, якби відповідну ухвалу про заборону Московського патріархату на теренах України взагалі винесла б Верховна рада.

Але, певно, юґовосточні нардепи не дають цього зробити.

Ну або щось інше пороблено Верховній Раді: не вперше ж за останні 30 літ.


Щоб першим дізнаватися новини із Західної України, Польщі та світу, приєднуйтесь до Телеграм-каналу ЗУНР


Поширити:

Опитування

Коли Ви святкуватимете Різдво Христове?