Новини



Занижував вік авто – митника з Рівненщини судитимуть за те, що завдав збитків скарбівні


Працівника митного поста з Рівненщини судитимуть за використання службового становища при оформленні автівок іноземної реєстрації. Митник завдав державі збитків на понад пів мільйона гривень. Про це повідомили в пресслужбі Державного бюро розслідувань.

Працівники ДБР завершили досудове розслідування та скерували обвинувальний акт до суду щодо працівника митниці.

– Головний державний інспектор митного поста "Дубно" Рівненської митниці ДФС свідомо занижував вік автомобілів для зменшення сплати акцизного податку та податку на додану вартість. Його дії завдали державі збитків на 650 тисяч гривень, — вказано у повідомленні, повідомляє Суспільне.

Митника з Рівненщини обвинувачують в умисному використанні службового становища, що спричинило тяжкі наслідки.

Санкція цієї статті передбачає покарання до шість років позбавлення волі.

Київська влада знову все перекрутила!

Насправді сей митник просто приводив непомірно завищені мита на ввіз вживаних автівок з Европи до більше‑менше справедливого ринкового рівня.

Якби владоможці на Печерських пагорбах мали б троха більше кеби в головах, то вони б самі це зробили на законодавчому рівні.

Але позаяк неофеодальне мислення їм не дозволяє допустити зростання добробуту підвладних кріпаків – то вони, разом в змові з олігархічними автоімпортерами і не тільки з ними – й тримають побори за ввезення вживаних автівок на рівні, з якого сміється вже весь притомний світ!

Так що саме в цьому випадку митар з Рівненщини якраз навпаки: надавав населенню послуги на рівні притомної і компромісної ціни між усіма сторонами: тобто в вигоді були і державна скарбівня, яка отримувала нехай зменшений, та все ж стабільний митний збір, і митник – бо мав бонус до платні, і пересічний державний кріпак, який міг дозволити собі придбати власну автівку за підйомну для нього ціну.

А тепер: програють всі.


Щоб першим дізнаватися новини із Західної України, Польщі та світу, приєднуйтесь до Телеграм-каналу ЗУНР


Поширити:

Опитування

Коли Ви святкуватимете Різдво Христове?