Новини



Східнякам‑бунтівникам в колонії на Рівненщині повідомили про підозру: завдали збитків на 2 млн


Трьом засудженим з Полицької виправної колонії повідомили про підозру через бунт у закладі. 38-річний в'язень колонії організував масові заворушення, підбуривши інших ув'язнених. Чоловік вказував, що і кому робити, а за непокору погрожував фізичною розправою.

– Ув’язнені виривали решітки, вибивали стіни, двері та вікна установи, кидали камінням з даху бараку в інших засуджених, закликаючи здійснювати погроми. Своїми діями вони спричинили значні порушення громадського порядку на території колонії та пожежу, якою знищено та пошкоджено майно установи на загальну суму один мільйон 802 тисячі гривень, — пояснюють у пресслужбі Нацполіції Рівненщини.

За фактом заворушень у Полицькій виправній колонії організатору та двом його поплічникам 29 і 20 років повідомили про підозру. Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від п'яти до восьми років.

25 липня засуджені Полицької виправної колонії влаштували бунт через невдоволення умовами утримання. У ньому брали участь приблизно 60 засуджених із Запорізької області, згодом їх перевели у інший заклад.

У середині липня правоохоронні органи перевіряли інформацію про можливе побиття засудженого у Полицькій колонії. Відео, де людина у формі, схожій на працівника пенітенціарної установи, б'є іншого чоловікова, оприлюднили у Telegram-каналі Rivne_1283.

Звісно, що нацполіція заявляла, що нікого не била.

З іншого боку, турбота київської влади про ув'язнених з Запорізької області викликає навіть сентиментальну сльозу: від того, як їх берегли від потрапляння в російську зону окупації або й взагалі від загибелі.

Простих чоловіків, скажімо, з того само Закарпаття й близько так не бережуть...


Щоб першим дізнаватися новини із Західної України, Польщі та світу, приєднуйтесь до Телеграм-каналу ЗУНР


Поширити:

Опитування

Коли Ви святкуватимете Різдво Христове?