Новини



Світязь закінчив сезон – відпочивальників цьогоріч вкрай мало


3 серпня на Шацьких озерах офіційно завершується туристичний сезон. Цього літа туристів було вкрай мало. Туристичний збір цього року отримали наполовину менший, ніж торік.

Зі слів голови Шацької громади Сергія Карпука, основний чинник, який вплинув на кількість відпочивальників, це сусідство з Білоруссю. Шацький район має спільний з сусідньою державою кордон протяжністю 60 кілометрів.

Також, зазначив голова громади, деяких туристів на початку липня злякала акція, під час якої уточнювалися дані людей, які проїжджали через екопост. Відпочивальники, каже Сергій Карпук, це сприймали, як роздачу повісток для мобілізації.

За прогнозами, через невдалий туристичний сезон бюджет громади недоотримає до півмільйона гривень.

– Цього року багато підприємців не відновлювали роботу на території громади. Зменшилась кількість найманих працівників. Тому, будуть втрати на єдиному податку, – каже Сергій Карпук.

Втім, каже голова громади, туристичний сезон не є бюджетоутворювальним для Шацька.

Туристичний сезон на Шацьких озерах стартував у червні.

Вже тоді в селищній раді попереджали, що через війну правила відпочинку для туристів зміняться. Зокрема на турбазах скасували усі нічні дискотеки та посилили заходи безпеки.

Торік упродовж літа на Шацьких озерах було понад 200 тисяч відпочивальників. Цього сезону в громаді сподівалися, що на Світязь приїде хоча б до 100 тисяч туристів.


Щоб першим дізнаватися новини із Західної України, Польщі та світу, приєднуйтесь до Телеграм-каналу ЗУНР


Поширити:

Опитування

Коли Ви святкуватимете Різдво Христове?