Новини



Дистанційне навчання в Шацьку – школярі розповіли про проблеми навчання з дому


Болючою проблемою на сьогодні як посадовців, так і школярів є навчання. Школярі розповіли, що, звичайно, хочуть повернутися до очного навчання, проте усвідомлюють усю небезпеку та ризики, тож готові продовжити навчання онлайн.

За словами юних шачан, орґанізація дистанційного навчання  на дуже низькому рівні.

Часом доводиться з восьмої ранку просто сидіти за комп’ютером аби не пропусти навчання, бо посилання на навчання надсилають за декілька хвилин до початку.

Або, частіше за все, надсилають завдання на самостійне опрацювання.

Є й ситуації, коли вчителі не дуже хочуть вчитися користуватися новими технологіями.

А також, буває, що учні не вмикають камери, а займаються своїми справами під час проведення уроків, дізналася Волинь Інфа.

Студентка лісового коледжу розповіла про те, як навчаються онлайн у них.

Використання спеціальних програм зручне і для викладачів, і для студентів.

Представниця однієї зі шкіл Шацької громади розповіла, що у їхній школи діти весь визначений час навчаються за розкладом.

Посилання на онлайн-уроки вчителі скидають напередодні. Інколи, якщо дитина не може бути присутня на уроці, для неї розробляють завдання та надсилають відеоматеріали, які допоможуть засвоїти урок.

Обов’язковим є і ввімкнення камер на уроці та взаємозв’язок вчителя та учня.

Голова селищної ради повідомив, що в кожній школі громади сьогодні є Інтернет високої якості, тож вчителі забезпечені умовами для проведення уроків зі свого робочого місця.

Днями, за словами голови, мають провести тестування Інтернету в усіх школах. Окрім цього, школи забезпеченні паливом аби в холодну пору було комфортно працювати.

Отож, необхідний ретельний контроль того, як вчитель проводить уроки та як учні слухають матеріал. Доступ до онлайн кабінетів має бути у працівників відділу освіти, методичного кабінету та представники шацької селищної ради для проведення аналізу.

Не виключений варіант і коли вчитель проводить уроки з дому. Це – вийняток.

Є учителі, які вдома облаштували місце і навчають з дому.

Але це не має бути так, що вчитель домиває посуд і вже починає урок. Очевидно, такий стан речей розбалансовує і вчителя, і учня.

Голова Сергій Карпук подякував молоді за активну позицію та пообіцяв питання взяти до уваги та пильного контролю.

Захід відбувся завдяки сприянню проєкту громадської організації «Волинський інститут права», що підтримується Агентством США з міжнародного розвитку USAID «ГОВЕРЛА».


Щоб першим дізнаватися новини із Західної України, Польщі та світу, приєднуйтесь до Телеграм-каналу ЗУНР


Поширити:

Опитування

Коли Ви святкуватимете Різдво Христове?