Новини



Податківці Львівщини отримали наганяй від ОВА – мало зібрали


Мабуть, це чи не єдиний випадок, коли на податкову тисне місцева адміністрація – певно, за надмірну людяність в цю не просту годину.

Через незадовільну роботу податкової щомісяця місцеві бюджети Львівщини недоотримують близько 250 мільйонів гривень ПДФО.

Про це повідомив голова Львівської ОВА Максим Козицький та своєму Телєґрамі.

За словами посадовця, гроші не надійшли до бюджетів через те, що підприємства мінімізували сплату ПДФО.

– Тим часом в податковій заплющують на це очі. Наголошую: це жодним чином не стосується бізнесу, який відповідально працює в умовах війни, мова виключно про ті підприємства, які працювали в “сірій” зоні і минулого року, — пише Козицький.

Середня заробітна плата у Львівській області, за даними податкової, станом на березень становить 14 тисяч 100 гривень.

При цьому майже 6 тисяч підприємств області оплачують заробітну плату в сумі, меншій за мінімальну або близькій до мінімальної, яка зараз становить 6 тисяч 500 гривень.

Відтак, різниця між середньою заробітною платою і тим, що недоплачують підприємства, становить 250 мільйонів, повідомляє Lviv Media, власником якого є тато нинішнього посадника від київської влади на Львівщині.

– Львівська ОВА хоче привернути увагу жителів області до цієї проблеми, оскільки ПДФО становить до 80% надходжень у бюджети територіальних громад та обласний бюджет. Ці порушення відбуваються системно. Податкова має усі інструменти, щоб протидіяти підприємствам-ухилянтам. Чому вона цього не робить?, — наголошує Козицький.

Козицький зазначив, що якщо податкова не відреагує на ці дані, Львівська ОВА буде змушена звертатися до Міністерства фінансів та Кабміну.

Скидається на те, що товариш Козицький або направду зайшов в якусь зарубу з обласними податківцями, або ж не зовсім розуміє, наскільки зараз не просто взагалі виживати будь‑якому бизнесу, а дрібному і самозайнятому – тим паче!

Ось тому і «світять» ФОПи мінімально допустимі зарплати, аби якось звести кінці з кінцями.

Подовше тримайте границю на колодці – обваляться й ті находження незабаром, які взагалі ще  є.


Щоб першим дізнаватися новини із Західної України, Польщі та світу, приєднуйтесь до Телеграм-каналу ЗУНР


Поширити:

Опитування

Коли Ви святкуватимете Різдво Христове?