Новини



Запорожці орґанізували схему на Львівщині — продавали авто, призначені для ЗСУ


На Львівщині правоохоронці викрили схему продажу автомобілів, ввезених як гуманітарна допомога. Східняки намагалися збагатитися на понад 450 тис. грн

Встановлено, що декілька мешканців Запоріжжя організували незаконну схему заробітку на території Львівщини. Зловмисники ввозили в Україну автомобілі під виглядом гуманітарної допомоги нібито для військовослужбовців ЗСУ. Однак фактично вони реалізовували їх стороннім особам з метою власного збагачення, повідомляє СБУ на Львівщині

Для прикриття злочинної діяльності ділки оформляли документи через благодійну орґанізацію.

Так, за цією схемою зловмисники намагалися організувати продаж 3-х автівок, загальна вартість яких складала - $12 300 США.

Проте оперативники спецслужби запобігли злочинові та затримали основного «козака» оборудки під час отримання другої частини неправомірної вигоди в розмірі $8400.

У межах відкритого кримінального провадження за ч. 3 ст. 201-2 (незаконне використання з метою отримання прибутку гуманітарної допомоги) КК України готуються повідомлення про підозри усім учасникам схеми.

Тривають слідчі дії для встановлення усіх обставин функціонування оборудки.

Викриття проводили оперативники СБУ Львівщини спільно із відділом внутрішньої безпеки Львівської митниці та слідчими Національної поліції за процесуального керівництва Львівської обласної прокуратури.

Це вже не перший випадок орґанізації злочинних банд східняками – при чому не тільки в Західній Україні, але й союзних країнах Европи, про що ЗУНР вже писав.


Щоб першим дізнаватися новини із Західної України, Польщі та світу, приєднуйтесь до Телеграм-каналу ЗУНР


Поширити:

Опитування

Коли Ви святкуватимете Різдво Христове?