Новини



На Львівщині завершують ремонт житла для переселенців


У Золочівському районі, що на Львівщині, завершують ремонт гуртожитку Червоненського вищого професійного училища. У відремонтованому приміщені планують розмістити нову партію східняків.

Четвертий поверх будівлі вже повністю відремонтували. На завершальній стадії ремонтні роботи на п'ятому поверсі. Також майже завершили заміну покрівлі даху.

Станом на зараз на Золочівщині знайшли прихисток понад 12 тис. осіб, що змушені були переселитись з регіонів активних бойових дій. Близько 350 людей проживають в закладах соціальної інфраструктури району, які тимчасово облаштовані під житло та не забезпечують комфортних умов для довготривалого проживання.

Для розв'язання цієї проблеми в районі за сприяння Львівської обласної військової адміністрації та відповідно до Програми реалізації пріоритетних інфраструктурних проєктів й здійснюється поточний ремонт приміщень будівлі гуртожитку Червоненського вищого професійного училища коштом платників податків Львівщини в сумі 8,5 млн грн. 

– Незабаром заклад зможе прийняти понад 100 ВПО. Це дасть змогу створити додаткові місця для прихистку переселенців та суттєво покращити умови проживання наших земляків, що постраждали внаслідок війни, – йдеться у повідомленні пресслужби Львівської ОВА.

Поки Львівська ОВА печеться про вигóди для «наших земляків», самі «зємлячкі» десь так реагують на галицьку гостинність – цікаво буде простежити, чим то все врешті закінчиться за рочок‑два:


Щоб першим дізнаватися новини із Західної України, Польщі та світу, приєднуйтесь до Телеграм-каналу ЗУНР


Поширити:

Опитування

Коли Ви святкуватимете Різдво Христове?