Новини



Пішохідна зона у центрі Чернівців – експеримент планують ще продовжити на два місяці


Експеримент із пішохідною зоною у центрі Чернівців планують продовжити до 1 листопада.

Буквально днями була з'явилася інформація, що експеримент з пішохідною зоною в середмісті Чернівців провалився, а тому там відкриють обмежений рух автотранспорту.

Але ні – вирішили таки подовжити термін дії пішохідної зони.

Про це йдеться у проєкті рішення виконкому Чернівецької міської ради, пише Молодий Буковинець.

– Орґанізувати пішохідну зону в центральній частині м. Чернівців у вихідні та святкові дні в режимі експерименту строком до 01.11.2022 р. в межах частини вул. А.Міцкевича (ділянка від вул. І.Франка до вул. С.Бандери), вулиць С.Бандери, Банкової, М.Емінеску, частини площі Театральної (окрім ділянки від вул. І.Котляревського до вул. Е.Штейнбарга), частини площі Філармонії разом з частиною вул. А. Жуковського (ділянка в межах площі Філармонії), частини вул. П.Чайковського (ділянка від вул. М.Заньковецької до вул. Поштової), вул. Поштової, — йдеться у проєкті рішення.

З 1 по 30 вересня проведуть публічні громадські обговорення щодо орґанізації пішохідної зони в центральній частині Чернівців у вихідні та святкові дні у формі електронних консультацій з громадськістю.

Після проведення громадських обговорень будуть внесені відповідні пропозиції на розгляд виконавчого комітету міської ради до 25.10.2022 р. щодо організації пішохідної зони в центральній частині Чернівців у вихідні та святкові дні.

Утворення вільних від автівок ділянок в середмісті бодай на вихідні дні – це загально поширена практика европейських міст.

Як відомо, Чернівці перебували в Европейському контексті ще задовго до того, ніж про це зачали говорити в Києві.

Нажаль, часи сов'єцької окупації та вже й пост‑СССРівські десятиліття таки висмикнуло столицю Буковини зі її природнього контексту.

Нажаль, повернення до нього зараз відбувається не завжди легко і просто: доводиться експериментувати.


Щоб першим дізнаватися новини із Західної України, Польщі та світу, приєднуйтесь до Телеграм-каналу ЗУНР


Поширити:

Опитування

Коли Ви святкуватимете Різдво Христове?