Новини



Майже пів сотні східняцьких підприємств згадало в лиху годину про Чернівці


У Чернівцях зараз працює 48 переміщених підприємств. Про це повідомив начальник департаменту соціально-економічного розвитку Чернівецької міської ради Сергій Бостан.

Близько десятка з них планують залишитися у Чернівцях на постійно й вже викуповують площі.

– Знаємо точно підприємства, які планують залишитися тут, бо вони вже викуповують площі. Наразі немає точної кількості таких підприємств, бо кількість перевезених підприємств постійно зростає. Є компанії, які планують повертатися. Але залишити філіал у Чернівцях. Ми намагаємося створити усі умови, щоб ці підприємства працювали у Чернівцях, – сказав Сергій Бостан.

Переважно переїжджають невеликі й середні підприємства. Але свої потужності хочуть перенести і деякі великі підприємства, повідомляє Молодий Буковинець.

Як розповіли у міській раді, нещодавно вели перемовини із підприємством зі Сходу України. Їм необхідно для свого підприємства 40 гектарів. Це підприємство з виробництва скла. Наразі таку велику ділянку шукають.

Цікаво буде простежити за рів‑два‑три, як переміщення східняцьких підприємств вплине на електоральні вподобання Буковинців.


Щоб першим дізнаватися новини із Західної України, Польщі та світу, приєднуйтесь до Телеграм-каналу ЗУНР


Поширити:

Опитування

Коли Ви святкуватимете Різдво Христове?