Новини



Новий енерґопроєкт Волинського фтизіопульмонологічного центру: економія становитиме до 600 тисяч на рік


В обласному фтизіопульмонологічному медичному центрі в Луцьку для підігріву води відтепер використовуватимуть не газ, а сонячну енергію.

Сонячні колектори дозволять відмовитися від використання газу для підігріву води, в тому числі й в опалювальний період. Що дозволить медзакладу ощадити на енергоресурсах до 600 тисяч гривень на рік.

За словами підрядника з впровадження спеціалізованих енергетичних технологій Романа Михальчука навіть за хмарної погоди устаткування здатне внаслідок трансформації сонячної енергії нагріти 2 тисячі літрів води до 50 градусів за Цельсієм, повідомляє Volyn Online.

І хоч взимку усе ж доведеться посилювати ґенерацію електроенергією, це значно дешевше, аніж використання газу. Загалом окупність цієї технології – близько трьох років.

– Це вже другий енергоощадний проєкт з використанням відновлювальних джерел енергії, який впровадив фтизіопульмонологічний медцентр. Встановлені тут майже рік тому сонячні панелі дали змогу отримувати практично дармову електроенергію у весняно-літній період та економити понад 250 тисяч гривень.

Сонячні ж колектори цілодобово забезпечуватимуть диспансер гарячою водою без використання газу. Я наполегливо рекомендую усім комунальним установам, а надто медзакладам, впроваджувати проєкти з використанням альтернативних джерел енергії. Адже в умовах війни – це не тільки про економію коштів, це і про можливість повноцінно функціонувати, – зауважив голова Волинської обласної ради Григорій Недопад.


Щоб першим дізнаватися новини із Західної України, Польщі та світу, приєднуйтесь до Телеграм-каналу ЗУНР


Поширити:

Опитування

Коли Ви святкуватимете Різдво Христове?