Новини



У Луцьку пів року діє розмовний клуб української мови. Його відвідали аж 200 східняків (ВІДЕО)


Розмовний клуб створили, аби навчити говорити українською тих, хто в час повномасштабного вторгнення вимушено переселився на Волинь. Утім, з часом до клубу, – розповідає кураторка Оксана Приймачок, – доєдналися навіть і самі лучани. Себто ті, хто міста переїхав ще за Сов'єцького Союзу.

Три місяці ходить на заняття пані Лариса. 40 років тому жінка приїхала жити до Луцька. У клуб прийшла, аби удосконалити українську мову. Каже: писати їй легше, ніж розмовляти.

67-мирічна Ніна родом з Херсону. В квітні вимушено переїхала до Луцька. З того часу відвідує розмовний клуб. Українську мову вивчала лише у школі. Заняттями задоволена, бо за п'ять місяців практичних навчань, розповідає Суспільному переселенка – тепер може вільно спілкуватися у житті українською.

– Клуб відвідують переважно люди старшого та пенсійного віку, – говорить кураторка Оксана Приймачок. – Спочатку українську мову викладала через граматику та правильну вимову. Потім, за бажанням відвідувачів, у клубі з’явилися домашні завдання, аби людям вдавалося швидше долати мовний бар’єр.

Заняття у розмовному клубі української мови відбуваються щовівторка та щочетверга о 16 годині.

Це ж треба так: 30 років прожити вже нібито в незалежній Україні – а українська для них досі як іншоземна.

Студенти з країн Азії та Африки зазвичай вивчають українську мову в середньому за два роки навчання.


Щоб першим дізнаватися новини із Західної України, Польщі та світу, приєднуйтесь до Телеграм-каналу ЗУНР


Поширити:

Опитування

Коли Ви святкуватимете Різдво Христове?