Новини



150-річчя співачки з Тернопільщини відзначатимуть на державному рівні


150-річчя від дня народження Соломії Крушельницької відзначатимуть на державному рівні. Соломія Крушельницька ще за життя була визнана найвидатнішою оперною співачкою світу. Народилася вона в с. Білявинці Бучацького повіту, в Королівстві Галичини та Володимирії, в добу Австро‑Угорщини.

– 150 років від дня народження видатної української оперної співачки та педагогині — Соломії Крушельницької виповнюється 23 вересня цього року. Відзначатимемо цю дату на державному рівні попри все. Ми вдячні всім, хто долучатиметься до організації святкових заходів і в Україні, і за кордоном. Адже імена видатних українців і українок має знати весь світ. Особливо це важливо зараз, коли росіяни нищать все українське, зокрема, зазіхають на нашу ідентичність, — зазначив Міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко.

Міністр рівно ж очолює Організаційний комітет з підготовки та проведення заходів із відзначення 150-річчя від дня народження Соломії Крушельницької.

Так, до важливої дати у Львівському національному академічному театрі опери та балету імені Соломії Крушельницької відбудеться урочистий концерт.

Національний банк України випустить ювілейну монету та відзнаку з нагоди 150-річчя від дня народження Соломії Крушельницької, повідомляє сторінка Мінкульту та інфополітики.

Крім того, протягом 2022 року в населених пунктах України, пов'язаних із життям та творчістю співачки, відбудуться культурно-мистецькі заходи.

Урочистості проведуть і дипломатичні установи України за кордоном.

До Організаційного комітету увійшли народні депутати України, представники міністерств, Львівської та Тернопільської обласних військових адміністрацій, представники закладів культури, освіти й громадськості.

Вони вносили пропозиції до плану заходів й під час засідання одноголосно затвердили його з відповідними уточненнями.


Щоб першим дізнаватися новини із Західної України, Польщі та світу, приєднуйтесь до Телеграм-каналу ЗУНР


Поширити:

Опитування

Коли Ви святкуватимете Різдво Христове?